01.05.2018-13:04 (Son Güncelleme:01.05.2018-12:55)

YSK Seçim Yasakları Resmi Gazete Yayımladı

24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekilleri Genel Seçimi'nde uygulanacak propaganda yasakları ile ilgili YSK kararı Resmi Gazete'de bugün yayımlandı.

Buna göre Başbakan ve bakanlar ile milletvekilleri seçim propagandası kapsamında yapacağı gezilerinde makam araçlarını kullanması mümkün olmayacak, seçmenlere hediye ve eşantiyon kesinlikle dağıtılamayacak.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve Milletvekilleri Genel Seçimi ile ilgili adaylara uygulanacak propaganda yasaklarını içeren kararları Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe soktu.

GÜNEŞİN BATMASINDAN İKİ SAAT SONRA

Seçim zamanında genel yollar üzerinde, mabetlerde, kamu binalarında ve seçim kurullarınca gösterilenlerden başka meydanlarda toplu propaganda yapmak ve düzenlemek yasak olacak. Açık yerlerde güneşin batmasından iki saat sonra ve güneşin doğumunda kadar toplu olarak sözlü propaganda yapılması yasak olacak. Fakülteler, öğrenci yurtları ve üniversite kampüslerinde seçim propagandası ve seçim toplantısı yapılması mümkün olmayacak. Yurtdışında açık yerlerde ve gümrük kapılarında sözlü propaganda yapılması yasak olacak.

Adaylıkların kesinleştiği 13 Mayıs Pazar günü itibariyle cumhurbaşkanı adayları, yurt içinde seçim büroları açabilecek. Ticari faaliyeti devam eden yapılar, seçim bürosu olarak hizmete alınamayacak. Adaylar aynı şekilde yurtdışında seçim büroları açamayacak.

23 HAZİRAN'A KADAR SERBEST

Seçime katılan cumhurbaşkanı adayları, 13 Mayıs 2018’den 23 Haziran Cumartesi günü saat 18.00’e kadar, olası ikinci tur halinde ise 25 Haziran 2018’den 7 Temmuz Cumartesi saat 18.00’e kadar ilan ve reklam yoluyla veya internet sitesi açarak sözlü, yazılı ve görüntülü propaganda yapabilecek. Vatandaşların elektronik posta adreslerine, sabit ve cep telefonlarına görüntülü, sesli, yazılı propaganda mesajları gönderilmesi kesinlikle yasak olacak.

Adaylar, propaganda süreleri içine kendilerini tanıtıcı broşür, el ilanları, parti bayrağı, poster, afiş veya ses ve görüntü içeren yayınları dağıtma konusunda serbest olacak. Ancak bu malzemeleri dağıtacak kişilerin 18 yaşından büyük olması gerekecek. Adayları, seçmenlere herhangi bir hediye, eşantiyon dağıttırmaları ise yasak olacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr