08.02.2019-08:47 (Son Güncelleme:08.02.2019-08:48)

Uykuya Dalmakta Zorlanan Bebekler İçin Tavsiyeler

Yeni doğan bebekler genelde uykuya dalmakta güçlük çeker ve bu anneler için can sıkıcı olur. Peki bu sorun nasıl çözülür?

Yeni doğan bebekler genelde uykuya dalmakta güçlük çeker ve bu anneler için can sıkıcı olur. Peki bu sorun nasıl çözülür? İşte bebeğinizi uyutmanın kolay yolları...

Bebeğiniz her gece uyumakta zorluk çekiyor ve bu durum sizi bunaltıyorsa verdiğimiz yöntemleri denemekten çekinmeyin. Ancak unutmayın ki, her gece uykuya dalmakta zorlanan bebek ile birlikte annelerin de uyku düzeni bozulabilir ve bu durum bebeğine gerekli ilgiyi gösterememesine sebep olur.

Ilık Banyo Yaptırmak

Ilık su, yumuşak bir süngerle yapılan sevecen dokunuşlar bebeğinizi rahatlatır. Uyku öncesi banyo yaptırdığınız bebeğiniz uykuya daha kolay dalacaktır.

Birlikte Yatmak

Yapılan araştırmalara göre ebeveynleri ile birlikte uyuyan çocuklarda daha yüksek özgüven ve daha az endişe görülmüş. Birlikte uyumanın güvenli olması için beşik ya da yatağı kendi yatağınızın yanına yerleştirin. Aynı yatakta küçük bebekle uyumak tehlikeli yaratabilir.

Reflü

Bazı bebeklerin uyku problemlerindeki neden reflü olabilir. Yemek borusundan yukarı doğru çıkan asit bebeğe rahatsızlık verir. Kusma, kolik tarzı ağlama, emme sorunu ya da emerken tıkanma reflünün semptomlarından. Bu konudaki endişelerinizi doktorunuza iletmelisiniz.

Uyku Öncesi Masaj

Yapılan bir araştırmaya göre bebekler ve küçük çocuklar uyku öncesi 15 dakikalık masaj ile sadece uyku öncesi kitap okunan çocuklara göre daha hızlı uykuya dalıyor. Bebek yağını elinize alın ve yumuşak dokunuşlarla bebeğinize masaj yapın.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr