16.05.2018-13:51 (Son Güncelleme:16.05.2018-13:47)

Sürücü Belgesi Sınıfları

e sınıfı ehliyet nedir eski e sınıfı ehliyet hangi araçları kullanır e sınıfı ehliyet hangi araçları kullanır 2018 d1 sınıfı ehliyet d sınıfı ehliyet c sınıfı ehliyet hangi araçları kullanır ce sınıfı ehliyet işte tüm cevaplar.

Herkesin bildiği üzere araç kullanabilmek için sürücü belgesine ihtiyaç vardır. Türkiye’de sürücü belgesine ehliyet adı verilir. Ehliyetler araba kullanabilmek için işin ehli olduğumuz anlamına gelen bir belgedir.

Birçok araç sınıfı olduğunu biliyoruz. Araba, kamyon, motosiklet, Minibüs, TIR vs. ve bilindiği üzere Emniyet Genel Müdürlüğü’nden alacağınız bir ehliyet sizin tüm araçları kullanabileceğiniz anlamına gelmez. Bu gibi durum söz konusu olduğunda kullanacağınız araca uygun ehliyet almanız gerekmektedir. Tüm araç çeşitlerine göre ehliyet vardır. Biz bu ehliyetlere sürücü belgesi sınıfı diyoruz. Herkesin de bildiği gibi tüm araç modelleri farklı yetkinlikler ister ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Sürücü belgesi sınıfları oluşturulmuştur bu sayede herkes istediği sürücü belgesi sınıfında araç kullanabilecektir. Bu belgeler A1 A2 B gibi ifadeleri vardır.

Bu yazımızda sürücü belgeleri ile ilgili sınıflar ve hangi araçları kullanabileceklerini yazıyoruz işte sürücü belgesi sınıfları.

SÜRÜCÜ BELGESİ SINIFLARI

M Motorlu Bisiklet

A1 125 cc'ye kadar Motosiklet

A2 35 kw yi geçmeyen Motosiklet

A 35 kw yi geçen Motosiklet

B1 4 tekerli Motosiklet

B Otomobil ve Kamyonet

BE Röomorklu Otomobil ve Kamyonet

C1 7500 kg'a kadar Kamyon ve Çekici

C1E 12000 kg'a kadar Kamyon ve Çekici

C Kamyon ve Çekici

CE Römorklu Kamyon ve Çekici

D1 Minibüs

D1E Römorklu Minibüs

D Minibüs ve Otobüs

DE Römorklu Minibüs ve Otobüs

F Lastik Tekerlekli Traktör

G İş Makinası

Son Dakika Otomotiv Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr