28.04.2024-11:23 (Son Güncelleme:28.04.2024-11:23)

TBMM’de anayasa mesaisi: Çok sayıda kanun teklifi bu hafta gelecek

Meclis’te yeni hafta yeni anayasa görüşmelerinin ağırlıkta olacağı bir mesaiyle başlayacak. Genel Kurul’da enerji ve ekonomi alanı başta olmak üzere önemli konular görüşülecek.

TBMM’de bu hafta gündem oldukça yoğun olacak. Yeni anayasanın da gündeme getirilmesi beklenen Genel Kurul görüşmelerinde enerji, ekonomi ve diğer konularda kritik teklifler masaya yatırılacak.

Çok sayıda kanun teklifi bu hafta gelecek

TRT Haber’de yer alan habere göre; Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde hareketli günler yaşanıyor. Yeni ve sivil anayasa için ilk görüşmeler bu hafta başlayacak. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, siyasi parti gruplarını ziyaret ederek yeni anayasa konusunda görüşmeler yapacak.


Meclis Genel Kurulu'nda ele alınan enerji alanındaki yasa teklifi üzerindeki görüşmelere devam edilecek. Teklif, yerli üretim ve ithal doğal gazın Türkiye'de sıvılaştırılarak dünya piyasalarına LNG olarak pazarlanmasını sağlıyor. Düzenleme kapsamında; kıyı ve sahil şeritleri dışında kalan denizler ve göllerde yenilenebilir enerji üretim santrallerinin kurulmasına izin veriliyor.

Fahiş fiyatlara karşı yaptırımlar geliyor

Meclis gündeminde, Ticaret Kanunu'nda değişiklikler içeren önemli bir yasa teklifi bekleniyor.

Yaklaşık 20 maddeden oluşması planlanan bu teklif, fahiş fiyat artışlarına karşı işletmelere verilen idari para cezalarının artırılmasını öngörüyor. Ayrıca, işletmelere kapatma cezası getirilmesi de Meclis'te tartışılacak konular arasında yer alıyor. Bu hafta Meclis'e sunulması planlanan diğer bir teklif ise Milli Savunma Bakanlığı'nın teşkilat yapısındaki değişiklikleri içeriyor.

kursat@haber365.com.tr