28.04.2024-12:38 (Son Güncelleme:28.04.2024-12:38)

Türkiye ile Yunanistan arasında yeni köprü: İnşa çalışmaları için tarih verildi

Türkiye ile Yunanistan arasındaki Meriç Nehri üzerine yeni bir köprü yapılması konusunda anlaşma sağlandı. Alınan bilgilere göre yeni köprü İpsala Sınır Kapısı ile Kipi Sınır Kapısı arasına yapılacak.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki Meriç Nehri üzerine yeni bir köprü yapılması konusunda anlaşma sağlandı. Köprünün inşa edileceği alanda incelemelerde bulunan Edirne Valisi Yunus Sezer, inşa edilecek köprüyle İpsala Sınır Kapısı ile Kipi Sınır Kapısı arasındaki geçişin hızlanacağını ifade etti.

Türkiye ile Yunanistan arasında yeni köprü

AA’da yer alan habere göre; Sezer'e yapılan ziyarete Vali Yardımcısı Eyyüp Batuhan Ciğerci, İlçe Kaymakamı Ömer Sevgili, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Ali Büber, İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun ve İl Göç İdaresi Müdürü Musa Aşılıoğlu eşlik etti. Proje çalışmalarında sona yaklaşılan köprünün Türkiye tarafındaki bölümü Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından, Yunanistan tarafındaki bölümü ise Yunan hükümeti tarafından inşa edilecek.


Bu yıl başlanacak olan ikinci köprünün yolcu ve yük taşımacılığını hızlandırması hedefleniyor. Teknik çalışmaları Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen köprünün ana uzunluğu 811 metre olacak ve nehir üzerindeki kısmı 344 metre uzunluğunda olacak. Çift gidiş geliş şeklinde 4 şeritli olarak inşa edilecek köprüde acil yardım yolu ve kaldırımlar da bulunacak.

Meriç Nehri üzerinden geçiş sağlayan mevcut 2 şeritli köprü, 1958'de inşa edilmiş olup, iki ülke arasındaki artan araç trafiğine zaman zaman yetememektedir.

kursat@haber365.com.tr