28.04.2024-10:42 (Son Güncelleme:28.04.2024-10:42)

Aile Bakanı Göktaş duyurdu: Yaşlı Destek Programı başvuruları başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Yaşlı Destek Programı başvurularının başladığını açıkladı.

Yaşlıların korunması, desteklenmesi ve hayatlarının kolaylaştırılması için başlatılan Yaşlı Destek Programı’nın (YADES) başvuru işlemlerinin başladığını açıklayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, program için 11 milyon 278 bin lira ödenek ayırdıklarını dile getirdi.

Yaşlı Destek Programı başvuruları başladı

AA’da yer alan habere göre; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye'de yaşlı nüfus oranının yüzde 10,2'ye yükseldiğini belirterek, yaşlılara yönelik hizmetlerin çeşitlendirilmesi ve artırılması için çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Göktaş, bu çerçevede aile temelli aktif ve sağlıklı yaşlanmanın teşvik edilmesi amacıyla YADES programının hayata geçirildiğini ve yaşlılara sunulan hizmetlerin kurum bakımı yanında koruyucu ve önleyici alternatif modellerinin de yaygınlaştırıldığını dile getirdi.


2016 yılında başlatılan ve genel bütçeden sağlanan kaynaklarla yürütülen YADES'in, yerel dinamikleri harekete geçirerek yaşlıların ev ortamında yaşamalarını ve sosyal hayata katılmalarını desteklemeyi amaçladığını vurgulayan Göktaş, şunları belirtti:

"65 yaş üstü vatandaşlarımızın korunması ve desteklenmesiyle bakım desteği ve psikososyal desteğe ihtiyacı olanların yaşadıkları mekanlarda gerekli bakımlarının yapılarak yaşamlarının kolaylaştırılmasını sağlamak üzere, 8 yılda toplam 45 milyon TL finansman desteği sağladık. Bu kapsamda 8 yılda 42 belediyede yürütülen 74 projeyle 87 bin 987 hanede 128 bin 691 yaşlıya ulaştık. Yaşlıların korunması, desteklenmesi ve yaşamlarının kolaylaştırılması için belediyeler tarafından hazırlanacak yeni projelerin değerlendirileceği YADES 2024 başvuruları ise başladı. Bakanlığımızca bu yıl YADES için 11 milyon 278 bin lira ödenek ayırdık."

Teklifler 3 Haziran’a kadar teslim edilecek

YADES 2024 programı kapsamında ayrılan ödenek, Bakanlık tarafından belirlenen usul ve esaslara göre belediyelerin hazırlayacağı ve valiliklerce teklif edilecek projeler için kullanılacak. Bu konuda açıklamalarda bulunan Göktaş, projelerin süresinin 1 yıl olacağını, onaylanan projelerin belediyeler tarafından hayata geçirileceğini ve denetimlerin valilikler tarafından yapılacağını belirtti.

Başvuruların son tarihine de değinen Göktaş, belediyelerin hazırlayacakları proje tekliflerini en geç 3 Haziran saat 17.00'ye kadar valiliklere ulaştırması gerektiğini ifade etti.

kursat@haber365.com.tr