19.01.2019-17:12 (Son Güncelleme:19.01.2019-17:10)

NCAA Nedir?

Türkçesi Amerikan Kolej Sporları Kurumu olan National Collegiate Athletic Association (NCAA), hakkında bilinmesi gerekenler bu haberimizde…

Yalnızca basketbol değil, tüm sporlarda Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kolej sporlarının büyük bir kısmını yöneten kurumun (NCAA) merkezi Indiana’da yer almaktadır.

NCAA’de Kaç Lig Bulunuyor?

National Collegiate Athletic Association’da (NCAA) 1, 2 ve 3. ligler olmak üzere toplam üç lig yer alır. Ligler arasında küme düşme veya üst lige çıkma gibi bir durum söz konusu değildir. 1. ve 2. liglerde sporculara burs imkanı tanınıyor. Okulların salon ve öğrenci sayısı ile spora ayrılan bütçeler, bu liglerin belirlenmesi noktasındaki en belirgin ögeler…

Takımlar ve Konferans Sayıları

NCAA 1. Ligi’nde (Division 1) toplam 32 konferans ve bu konferanslarda 341 takım yer alıyor. Bu konferanslardan en öne çıkanlar ise şöyle: Atlantic Coast Conference (ACC), Big 10, Big East, Big 12, South Eastern Conference (SEC) ve Pacific 10 (PAC 10).

NCAA Kuralları

Kolej sporları Amerika’da amatör olarak sayıldığı NCAA’deki sporcuların para kazanmaları yasaktır. Sporcular yalnızca burslu öğrencilerin yararlandığı haklara sahiptir. Bu türde durumları engellemek kolay olmasa da pek çok konferans ve okul kendi sistemleriyle otorite sağlamaktadır. NCAA bu konuda katı bir politikayı benimserken, bu tarz olayların anlaşılması halinde ise okullara ağır cezalar veriliyor. Bu cezalar arasında; para cezası, önceden kazanılan başarıların geri alınması, ilgili sezonda başarı sağlanmasına karşın NCAA turnuvasından men edilmesi vb. cezalar söz konusudur.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr