02.07.2021-16:47 (Son Güncelleme:02.07.2021-16:47)

Messi'nin Barcelona'ya İmza Atmama Nedeni Ortaya Çıktı!

Arjantinli yıldız Lionel Messi'nin kulübü Barcelona ile olan sözleşmesinin sona ermesinin ardından henüz kulübü ile bir sözleşme yenilememesi ve serbest durumda bulunmasındaki neden ortaya çıktı...

Dünyaca ünlü yıldız Lionel Messi'nin İspanya La Lga ekibi Barcelona ile olan sözleşmesi geçtiğimiz sezonun sona ermesiyle birlikte sona erdi.

34 yaşındaki Arjantinli yıldızın geçtiğimiz günlerde sona eren sözleşmesinin ardından henüz kulübü Barcelona ile sözleşme imzalamaması kafalarda büyük soru işaretlerine yol açmıştı.

Barcelona alt yapısında yetiştikten sonra 2005-2006 sezonunda A takıma kadar yükselen Barcelona kariyeri boyunca başka hiçbir takımda forma giymemişti.

Lionel Messi transferi için İngiltere Premier Lig ekibi Manchester City, İtalya Serie A ekibi Inter ve Fransa Ligue 1 ekibi Paris Saint Germain'in temas halinde olduğu öğrenilirken yıldız futbolcu transferde henüz bir karar vermemişti.

Barcelona'nın yıldız futbolcusu Lionel Messi'nin sözleşmesinin sona ermesinin ardından anlaşma sağlayamamasının nedeni ise ortaya çıktı.

La Liga'nın 2013 yılında getirdiği Finansal Fair Play kuralları gereği her kulübün futbolcu kadrosu ve teknik personeli için harcayabileceği bir bütçe var. La Liga yönetiminin belirlediği harcama limitlerine uymak zorunda olan Barça da Messi ile bu kurallardan dolayı henüz anlaşma sağlanamadığı ortaya çıktı.

Katalan ekibinin Lionel Messi ile sözleşme imzalamak için Finansal Fair Play kurallarını aşabilmek için yoğun bir mesai harcadığı ise gelen bilgiler arasında.

Barcelona'nın bu sorunları çözememesi halinde ise mevcut durumda oyuncu ile temas halinde olan Manchester City, Paris Saint Germain ve Inter'in oyuncuyu önümüzdeki sezonda kadrosuna katmaya hazır olduğu öğrenildi.

34 yaşındaki Lionel Messi, dünya futbol tarihine adını altın harflerle kazımış durumdayken yıldız futbolcunun Barcelona ile geçirdiği dönemde oynadığı 778 karşılaşmada kaydettiği 672 gol ve 305 asistlik gösterdiği performansı çok büyük ses getirmişti.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr