30.04.2024-13:20 (Son Güncelleme:30.04.2024-13:20)

Altın piyasası uçuşa geçti! Zirve için net tarih verildi

Altına yatırım yapacaklara uyarı! Altın o tarihte zirve noktasına ulaşacak.

Altın fiyatları, 2024 yılının ilk çeyreğinde rekor üstüne rekor kırarak dikkatleri üzerine çekti. Piyasadaki bu yükseliş trendinin yılın geri kalanında nasıl devam edeceği ise merak konusu oldu. Ekonomist Tunç Şatıroğlu, kısa vadede altın fiyatlarının yatay bir seyir izleyebileceğini fakat uzun vadede yükseliş trendinin süreceğini öngörüyor.

Ons altında hedef fiyatın 2450-2500 dolar aralığı olduğunu belirten Şatıroğlu, gram altının ise 3 bin liraya kadar yükselebileceğini söylüyor.


Altın Fiyatlarındaki Yükselişin Nedeni Belli Oldu

Altın fiyatlarındaki bu yükselişin nedenleri arasında, Amerikan Merkez Bankası'nın (FED) faiz indirim planları, jeopolitik riskler ve Çin Merkez Bankası'nın altına olan talebi gibi faktörler yer alıyor. Şatıroğlu, FED'in faiz artırma politikasından faiz indirimi yönündeki açıklamalarının yatırımcıları altına yönlendirdiğini belirtiyor.

Jeopolitik riskler, özellikle Rusya-Ukrayna Savaşı ve İsrail-İran gerginliği gibi olaylar yatırımcıların güvenli liman olarak altını tercih etmesine yol açtı.

Şatıroğlu bunun yanı sıra Çin Merkez Bankası'nın Amerikan hazine tahvillerinden uzaklaşarak rezervlerini çeşitlendirmek için altın alımını artırmasının, altın fiyatlarını yükseliş trendine soktuğunu ifade etti. Bütün gelişmeler altın piyasasında uzun vadede yükseliş eğiliminin devam edeceğine işaret ediyor.

Tunç Şatıroğlu, altın yatırımının sabır gerektiren uzun vadeli bir yatırım olduğunu ve altın alırken güvenilir kuyumcular veya bankalar gibi güvenli kaynaklardan alışveriş yapılması gerektiğini tavsiye ediyor. Uzun vadede yükseliş beklentisinin devam etmesine rağmen altın alacak yatırımcıların piyasa hareketlerini dikkatle izlemesi ve ani dalgalanmalara karşı temkinli olması öneriliyor.

busesenyurek@haber365.com.tr