30.04.2024-13:58 (Son Güncelleme:30.04.2024-13:58)

Diyarbakır'da siyasi arenayı sarsan şok olay: CHP Belediye Başkan Adayı evinde ölü bulundu!

Diyarbakır'ın gözde ilçesi Kayapınar'da, siyasi kariyeriyle ön plana çıkan ve Cumhuriyet Halk Partisi'nden Sur Belediyesi Başkan Adayı olan Abdülkadir Bedir, evinde ölü bulundu.

Diyarbakır Kayapınar ilçesi Mezopotamya Mahallesi’nde yer alan bir sitede yaşayan Bedir'in tek başına yaşadığı dairesinde yaşanan trajik olay, yakınlarını ve kamuoyunu derinden sarsarken, cinayet şüphesiyle başlatılan soruşturma ise devam ediyor.

Bedir'in evinde cansız bedeniyle karşılaşan yakınları, geçtiğimiz akşam saatlerinde yaşanan bu acı haberi polise bildirdi. Polis ve sağlık ekiplerinin olay yerine gelmesiyle birlikte yapılan incelemelerde, Bedir'in başından tabancayla vurulmuş halde bulunduğu belirlendi.

"İntihar" iddiasıyla başlayan şüpheli ölüm

Olayın hemen ardından yapılan ilk incelemelerde, Bedir'in yaşamını yitirdiği anlaşılırken, ölümün intihar mı yoksa cinayet mi olduğu henüz netlik kazanmış değil. Ancak, yapılan ilk değerlendirmelerde intihar ihtimali üzerinde duruluyor.

Bedir'in 28 Nisan tarihinde yaşamını yitirdiği belirtilirken, ilginç bir ayrıntı da ortaya çıktı. Amedsporlu taraftarların şampiyonluk kutlaması için havai fişek patlattığı sırada Bedir'in tabancasını ateşlediği ve komşularının bu sesi havai fişek patlaması zannettiği ifade edildi. Bu durumun, Bedir'in ölümüne ilişkin detayların aydınlatılmasını zorlaştırdığı belirtiliyor.


Soruşturma devam ediyor

Bedir'in ani ölümü, Diyarbakır ve genel olarak Türkiye siyasi gündemine bomba gibi düşerken, olayla ilgili soruşturma geniş kapsamlı olarak sürdürülüyor. Polis ekipleri, olayın detaylarını aydınlatmak ve sorumluları adalet önüne çıkarmak için yoğun çaba harcıyor. Bedir'in naaşı ise otopsinin ardından ailesine teslim edilerek Bağlar ilçesinde bulunan Yeniköy Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Yakın çevresi ve siyasi camia, Bedir'in ani ölümüne büyük bir şaşkınlık ve üzüntüyle karşılırken, olayın gelişmeleri kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.


cerenpeksen@haber365.com