22.06.2020-15:52 (Son Güncelleme:22.06.2020-15:50)

İran Turu

Türkiye’nin komşularından biri olan İran, saraylarıyla, edebiyatıyla, tarihiyle ünlü bir şehirdir. İran dünyadaki en eski medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Geçmişten bu yana mimari, edebiyat ve müzik alanında birçok eser vermiştir. Dünyada tarih açısından görülmesi gereken önemli şehirler arasındadır.

Son dönemde yaşanan İslam devrimi ile turist kaybetse de yavaş yavaş kendisini yeniden toparlamaya başlamıştır. İran’da insanların bölgeden bölgeye yaşam şekilleri farklılık göstermektedir. İran’da devrim sonrası uygulanan bazı yasaklar vardır. İran Gezilecek Yerler

Persepolis

İran’ın Şiraz kentine yakın bir kenttir. Pers İmparatorluğu hakkında geniş bilgi verir. Oldukça büyük ve tarihi bir bölgedir, gitmeden okuma yapılması önerilir.

Isfahan

İran’ın üçüncü büyük şehridir. Safeviler’in zamanında başkenti olan kent İslam mimarisinin en iyi örneklerini vermiştir. Geleneksel İslam mimarisine dair de çok şey yansıtan şehir tarih ve mimari meraklılarının kaçırmamaları gereken şehirlerdendir. Görülmesi gereken yerler arasında İmam Camii, Şeyh Lütfüllah Camii, Ali Kapu Sarayı, Isfahan Müzik Müzesi, Siose Pol yer almaktadır.

Tahran

Tahran, İran’ın başkenti ve en gelişmiş şehridir. Tahran da havalimanı, eğlence merkezler, restoranlar, oteller, bulunur. Ticari açıdan da en gelişen şehirdir. Gezebileceğiniz yerler Gülistan Sarayı, Kapalıçarşı, Ulu Camii, Azadi Anıtı ve müzelerdir. Ayrıca İran’da yaşanan değişimi görebilmeniz için de güzel yerlerden birisidir.

Tabetabei Tarihi Evi

Tabatabaei Tarihi Evi, Kashan şehrinin en önemli merkezlerinden biridir. Tabatabaei Evi, Pers mimarisinin tüm tipik özelliklerini taşır. Kashan’ı ziyaret edenlerin mutlaka görmesi gereken yerler arasında yerini alır.

Qavam House

Köşk Pers mimarisinin güzel örneklerindendir. İçerisinde eşsiz bir bahçe ve havuz bulunur. Zamanında İran Üniversitesi’nin bir bölümü olarak kullanılmıştır. Şimdilerdeyse turistik amaçlı ziyaretlere açıktır. Üzerinde Persepolis kentinden izler taşır.

Doğal Güzellikler

İran’da birçok park, bahçe bulunmaktadır. Aynı zamanda bir kısmı çöl iklimine sahip olan ülkenin bir bölümünde çöller yer almaktadır.

Bölgedeki çöllerde çöl safarisi yapılabilmektedir. Ayrıca hala çöllerde yaşayan halkı bulunmaktadır.

Sevah Dağı

İsfahan’da yer alan bu dağ, dağ tırmanışları için oldukça uygun bir dağdır. Dağa ekipmansız bile 5 saat süren bir yolculukla ulaşılabilir. Çok güzel bir manzaraya sahip bu dağı, macera sporları yapanlar ziyaret etmektedir.

Varzenah Tuz Gölü

Bu tuz gölü Varzenah çölüne oldukça yakın bir konumda bulunan tuz gölü oldukça dingin ve huzur veren bir yapıya sahiptir.

Yıldız Vadisi

Yıldız Vadisi, peri bacalarına benzer rüzgarın kumları oluşturmasıyla şekillenen doğal yapılara sahiptir. İnanılmaz fotografik manzaralara sahip bölge turistler tarafından tercih edilmektedir.

Chahkooh Kanyonu

İran’da en çok ziyaretçi alan doğal alanıdır. Oldukça güzel bir doğal yapıya sahip yerden, günbatımı manzaralarını izlemek çok popüler.

İran’da Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • İran Turu planlıyorsanız hakkında iyice bilgilenerek gitmeniz gerekir. Kurallara uymamanız durumunda ülkede cezai yaptırımlar uygulanmaktadır.
  • Gezilecek yerler hakkında okuyup gitmeniz ya da bir rehber aracılığıyla gezmenizde fayda var.
  • Gece hayatı, alkol, sigara gibi ürünleri tüketmeniz zorlu olabilir, ona göre planlamalar yaparak gitmeniz önerilir.
  • Tahran konaklama ve ulaşım açısından size kolaylık sağlayacak bir şehirdir. Başlangıcı oradan yapmanızı öneririz.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr