20.04.2024-10:28 (Son Güncelleme:20.04.2024-16:31)

Gençler için eğlence ve macera dolu bir yaz: Ücretsiz Yaz Kamplarında geri sayım başladı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen ücretsiz yaz kampları için geri sayım başladı. Geçtiğimiz yıl 111 bini aşkın gence tatil keyfi yaşatan kamplara bu sene de büyük bir ilgi bekleniyor. Türkiye'nin dört bir yanından gençlerin katılım gösterdiği kamplar, deniz ve doğa olmak üzere iki farklı grupta düzenleniyor. İşte bu yılın kamplarıyla ilgili merak edilen 15 sorunun cevabı…

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın her yıl düzenlediği ücretsiz yaz kampları için geri sayım başladı. Geçen yıl 111 bini aşkın gence ev sahipliği yapan kamplar, bu sene de gençler için eğlence ve macera dolu bir yazı vaat ediyor. "Deniz" ve "Doğa" olmak üzere iki farklı kategoriye ayrılan kamplar, başvuruların önümüzdeki ay başlamasıyla gündeme geldi.

Kamplarda gençlerin barınmadan yeme-içmeye, ulaşımdan sağlık hizmetine kadar tüm temel ihtiyaçları ücretsiz olarak karşılanacak. Ayrıca, her gün farklı aktivitelerle gençlerin eğlence ve öğrenme deneyimleri zenginleştirilecek. Geçen sene 50 olan gençlik kampı sayısı, 111 bini aşkın katılımcıyla yeni bir rekora imza atmıştı.

Kamp Detayları:

Başlangıç Tarihi: Kamplar genellikle temmuz ayının ilk haftasında başlıyor.

Süre: Genel olarak 7 gün süren kamplar, temmuz ayından ekim ayına kadar devam edecek.

Aktiviteler: Kamplar kapsamında gençler at biniciliği, kano, ip parkuru, dağ bisikleti, paintball, halk oyunları, müzik etkinlikleri ve tiyatrolar gibi onlarca aktiviteden faydalanacak.

Katılım Şartları: Genellikle 13-18 yaş arası gençlerin katılabildiği kamplar için detaylı başvuru şartları ve belgeler, başvuru döneminde Bakanlık tarafından açıklanacak.

Konaklama ve Yeme-İçme: Kamplarda konaklama, yeme-içme ve diğer temel ihtiyaçlar ücretsiz olarak karşılanacak.

Güvenlik ve Sağlık: Kamplarda gençlerin güvenliği ve sağlığı için gerekli tüm önlemler alınacak, sağlık hizmetleri ücretsiz olarak sağlanacak.


Ücretsiz yaz kamplarında öncelikli gruplar belli oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenlediği ücretsiz yaz kamplarına başvurular başlamadan önce, kimlere öncelik tanınacağı da belirlendi. Kamplara katılım için öncelikli gruplar şunlar:

Düşük Gelire Sahip Aileler: Aile aylık net geliri net asgari ücretin altında olan aileler öncelikli gruplar arasında yer alıyor.

Gençlik Merkezi Üyeleri: Bakanlığa bağlı gençlik merkezlerine üye olan gençler kamplarda öncelikli olarak değerlendirilecek.

Önceki Yıllarda Başvurup Katılamayanlar: Üç yıl boyunca kamplara başvuru yapan ancak kampa gitmeye hak kazanamayan gençlere öncelik tanınacak.

Eğitimde Başarılı Gençler: Eğitim hayatlarında başarılı olduklarını belgeleyen gençler de öncelikli gruplar arasında.

Dezavantajlı Durumda Olan Gençler: Sosyo-ekonomik koşullar itibarıyla dezavantajlı durumda olan gençlere de kamplarda öncelikli olarak yer verilecek.

Şehit ve Gazi Yakınları: Şehit veya gazi olan yakınları (kardeş veya çocuk) olan gençlerin başvuruları doğrudan kampa atama olarak gerçekleştirilecek.

Bu öncelikli gruplar dışında kalan gençler de kamplara başvuru yapabilecekler. Ancak öncelikli gruplara tanınan öncelik nedeniyle bu gruplar önce değerlendirilecek ve kontenjan dolmadığı takdirde diğer başvurular da değerlendirmeye alınacak.


15 Soruda Ücretsiz Yaz Kampı detayları

1- Gençlik kamplarına ne zaman ve nereden başvurabilirim?

http://genclikkamplari.gsb.gov.tr adresinden.

9 Mayıs - 2 Temmuz arasında.

2- Başvuru sonucunu nereden öğrenebilirim?

https://gencizbiz.gsb.gov.tr, http://genclikkamplari. gsb.gov.tr adreslerinden.

3- Gençlik kampı sonuçları açıklandığında ne yapmalıyım?

Kampa katılmaya hak kazandığınızda; başvuru sonuç formunuz ile formda istenilen diğer belgeleri size en yakın Gençlik Merkezi'ne formda belirtilen tarihlerde teslim ediniz.

4- Gençlik kampları için herhangi bir ücret ödeyecek miyim?

Hayır.

5- Gençlik kamplarına ulaşım nasıl sağlanıyor?

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, daha önce ilan edilen toplanma merkezlerinde buluşan kamp kafilesi otobüslerle kamp alanına ulaştırılır.

6- Gençlik kamplarına gidiş ve kamplardan dönüşlerde yemek ihtiyacı nasıl karşılanılıyor?

Mesafeye göre kampçılarımıza kumanya veya yemek verilmekte.

7- Gençlik kampına arkadaşımla katıldım, aynı odada kalabilir miyiz?

Yeni arkadaşlıkların kurulması ve aktivitelere daha kolay uyum sağlanması amacıyla ülkemizin çeşitli illerinden gelen gençler farklı odalarda misafir edilmekte.

8- Gençlik kamplarından kaç defa yararlanabilirim?

Deniz, doğa ve kış kamplarından yalnızca bir defa yararlanılabilmekte.

9- Gençlik kamplarında istemediğim aktivitelere katılmak zorunda mıyım?

Katılım zorunlu değil ancak grup olarak hareket edildiğinden; kampçının aktivitenin yapıldığı alanda bulunması gerekmekte.

10- Gençlik kamplarında görevli personel nasıl seçiliyor? Özellikleri nelerdir?

Gençlerimizi emanet ettiğimiz personel, her yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakanlığı tarafından açılan Kamp Liderliği Eğitimi ile Oryantasyon seminerlerine katılıyor ve bu eğitim ile seminerleri başarıyla tamamlamaları zorunlu tutuluyor. Hem kamplara giderken hem de kamplardan dönerken kampçılara refakat edecek kişiler Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından seçiliyor.

11- Gençlik kampları kaç gün sürüyor?

Genel itibarıyla yedi gün. Her yıl planlamaya göre de değişebilmekte.

12- Herhangi bir nedenle kamptan ayrıldığım zaman uygulanacak prosedür nedir?

Reşit olan kampçı dilekçe yazarak kamptan ayrılabilir. Reşit olmayan kampçılar için ise; başvuru formunda imzası olan velinin kampçıyı kamptan kimin alacağına ilişkin bilgilerin olduğu dilekçeyi kampçının bulunduğu kampa faksla göndermesi zorunludur.

13- Gençlik kampında cep telefonu kullanabilir miyim?

Cep telefonlarının kullanımına serbest zamanlarda izin verilmektedir.

14- Gençlik kampı alanı dışına çıkabilir miyim?

Güvenlik nedenlerinden dolayı kampçıların dışarı çıkmalarına izin verilmemektedir. Gezi zamanlarında kampçının özel ihtiyaçlarını karşılaması amacıyla belirli süre izin verilir.

15- Yemek düzeni nasıl?

Diyetisyenlerle birlikte hazırlanan menülere göre üç ana ve bir ara olmak üzere dört öğün tabldot usulü dağıtılır. Kamp alanı dışında yapılan gezilerde ise hazırlanmış kumanya verilir.


cerenpeksen@haber365.com