17.01.2019-13:57 (Son Güncelleme:17.01.2019-13:57)

Hollandalı Gazeteci Johanna Cornelia Boersma Sınır Dışı Edildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Hollandalı gazeteci Johanna Cornelia Boersma'nın sınır dışı edildiğini açıkladı. Altun, sınır dışı kararının, Türkiye'de yaptığı gazetecilik faaliyetleriyle alakası olmadığını da sözlerine ilave etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Hollanda gazetesi Het Financieele Dagblad muhabiri olarak vazife yapan Johanna Cornelia Boersma'nın bu sabah sınır dışı edildiğini açıkladı. Altun, gazeteci Boersma'nın, Hollanda polisinin "terör örgütüyle ilişkili olduğu" istihbaratını paylaşması ardından sınır dışı edildiğini de sözlerine ilave etti.

TERÖRLE BAĞLANTISI VAR

Sınır dışı kararının, Boersma'nın Türkiye'de yaptığı gazetecilik faaliyetleriyle alakası olmadığını ifade eden Altun, "İlgili makamlarımızla bir süre önce Hollanda polisi tarafından istihbarat paylaşımı gerçekleştirilerek kişinin bir terör örgütüyle ilişkili olduğu bilgisi verilmiş; tarafımızdan şahsın Türkiye'ye giriş ve çıkışları hakkında bilgi istenmiştir." bilgisini verdi.

"İŞ BİRLİĞİ, TÜM TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞI DEVAM ETMELİ"

Son senelerde PKK ve DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin hedefinde olan Türkiye'nin, 2 binin üstünde masum insanını teröre kurban verdiğini anımsatan Altun, şöyle söyledi:

"Nitekim bugüne dek uluslararası ortaklarımızın da desteğiyle terör örgütleriyle ilişkili on binlerce kişi hakkında tahdit kararı aldık. Karşı karşıya olunan tehdidin ciddiyeti nedeniyle Hollanda gibi dost ve müttefik devletlerle iş birliği yapıyor, ulusal güvenliğimizin ve Avrupa'nın güvenliğine dönük tehditlerin belirlenmesi ve önlenmesi için onların görüşlerinden yararlanıyoruz. Bu alanda iş birliğinin bütün terör örgütlerine karşı sürmesini istiyoruz."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr