Sağlık Bakanlığı'ndan Ambalajlı Su Açıklaması: Güvenle İçilebilir

Ambalajlı suların sağlığı tehdit ettiği iddiaları üzerine Sağlık Bakanlığı'ndan konuyla ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "Vatandaşlarımız ambalajlı suları güvenli şekilde içebilir" denildi.

17.01.2019-13:48 - (Son Güncelleme: 17.01.2019-14:35) Sağlık Bakanlığı'ndan Ambalajlı Su Açıklaması: Güvenle İçilebilir

Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi'nin ambalaj sularla alakalı yayınladığı rapor, gündemde olan meselelerin başında. Ambalajlı suların zararlı olduğu söylentisi vatandaşlarda endişeye sebep oldu. Mesele ile alakalı Sağlık Bakanlığı açıklama yayınladı. Denetimlere vurgu yapılan açıklamada, "Vatandaşlarımız ambalajlı suları güvenli şekilde içebilir" denildi.

Bursa Teknik Üniversitesi'nden 4 akademisyenin yaptığı "Ambalajlı İçme Suyu Örneklerinde Ağır Metal Analizi ve Risk Değerlendirmesi" ile Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi'nin ambalajlı su raporu sonuçları vatandaşlar tarafından tepki ile karşılandı.

Bursa Teknik Üniversitesi'nin sonuçlarında sularda olan kurşun oranının çok fazla olduğu bildirilirken firmaların adı açıklanmamıştı. Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi'nin hazırladığı puanlı ambalajlı su raporuna göre ise hiçbir firma 100 tam puan toplayamadı. Özellikle en çok tercih edilen firmaların puanları ise eksi 2 binlere kadar düştü.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal