22.06.2020-15:49 (Son Güncelleme:22.06.2020-15:48)

Hollanda Turu

Ülke topraklarının çoğunluğu deniz seviyesinin altında olan Hollanda da ‘alçak ülke’ anlamına gelen Netherlands adı verilmiştir. Hollanda’nın en büyük limanına sahip olan kentinin ismi ise Rotterdam’dır bilmeyen yoktur herhalde, ayrıca Avrupa'nın da en büyük limanlarından biridir.

Yönetim şekli meşruti monarşidir. Nüfus yoğunluğu oldukça fazla olan bu ülkede yel değirmenleri, peynirler, laleler ve inekleriyle tanınmaktadır. Ayrıca dünyanın birçok ülkesinde yasal olmayan eşcinsel evlilik ise Hollanda’da yasaldır. Doğa severlerin dikkatine! Hollanda Turu yaparken gitmeniz gereken yerler arasında mutlaka doğa güzellikleri ile ilgili yerler de barındırılmalıdır çünkü Hollanda’da 20 adet ulusal park ve sayısız diyebileceğimiz doğal koruma alanı bulunmaktadır. Hollanda turu yazımıza şimdide şehirlerini ve bölgelerini tanıyarak devam etmek istiyoruz. İşte;

Şehirleri ve Bölgeleri

Başkenti Amsterdam olan bu ülke 12 ilden oluşmaktadır. Hollanda’nın başkenti Amsterdam olsa da yönetim merkezi Lahey’dir. Avrupa ve dünya için ise son derece önemli diplomatik merkezdir Hollanda.

Konuşulan Dilleri

En yaygın olan bilinenlerinden biri Felemenkçedir. Flemenkçe kendine has bir dile ve vurgulamaya sahip bir dildir. Bunun dışında İngilizce de yaygın olarak kullanılan diller arasındadır.

İnanç

Hristiyan nüfusun oluşturduğu Hollanda’da yüzde 25 Katolik yaşıyor. Yüzde 10 oranında ise Protestan’ın yaşadığı ülkede Müslüman nüfusta yaşamaktadır. Fakat yüzde 50’ye yakın bir kısım kendini herhangi bir dine mensup ifade edememektedir. Bu yüzden yüzde 50 lik dilimde ise agnostik ve ateistler bulunmaktadır.

Ne zaman Gidilir?

Gidilecek en güzel dönem sıcaklığın 20 derece ve üzerinde olduğu dereceler olan dönemler yani nisan-ekim dönemleri arasıdır. Ancak ülkenin bazı dönemlerinde mart, kasım ve hatt şubatta bile sıcak günler olabilmektedir. O yüzden tatilinizi planlamadan önce hava durumuna bakmakta yarar var. Sıcaklığın 25 ve üzerinde olduğu dönem ise genellikle mayıs ve eylül arasıdır. Kısacası ziyaret edeceğiniz en uygun dönemler bahar ve sonbahar dönemleri olacaktır.

Ekonomisi

Hollanda son derece güçlü ekonomiye sahip Avrupa ülkelerinden birisidir kesinlikle. 16.yüzyıldan beri gemicilik, balıkçılık, ticaret gibi sektörler Hollanda için çok önemli sektörler olmuşlardır. Ayrıca Hollanda dünyadaki en fazla ihracat yapan ülkeler arasında da 10. sıradadır. Hollanda turu demişken kültürünü tanımadan gitmek olmaz değil mi?

Kültürü

Hollanda halkının insanı son derece açık görüşlü ve nezaketli insanlardır. Örneğin restonrantlar da önemsenen kurallardan biri ses yükseltmeden garson çağarılmasıdır. Bu davranış bile Hollanda insanının ne kadar hoşgörülü ve kibar olduğunu göstermekte. Ayrıca son derece özgürlüğe önem veren ve de özgür bir ülke olmasıyla bilinir. Ülkede devlet kontrolünde olmak kaydı ile uyuşturucu ve madde tüketimi de serbesttir. Bunların satış yerlerinin ismi ise Coffe Shops isimli yerlerdir. Hollanda turu demişken son olarak mutfağından bahsetmeden geçmeyelim.

Mutfağı

Hollanda peynirleri son derece ünlüdür. Memleketinize baharatlı veya hardal tohumlu bir peynir almadan dönmeyin diyoruz.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr