18.09.2018-15:50 (Son Güncelleme:18.09.2018-15:45)

Hidayet Türkoğlu: Dünya Kupası Hedefine Çok Yakınız

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, 2019 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 2. Tur I Grubu’nda oynadığı 2 karşılaşmadan da galip ayrılan maçını kazanan A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın hedefine çok yaklaştığını belirtti.

İspanya’nın Tenerife şehrinde gerçekleşecek Dünya Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın Sinan Erdem Salonu'nda yaptığı idmanın ardından basın mensuplarına açıklamalar yapan Türkoğlu, erkek milli takımının elemelerdeki performansını da yorumladı.

A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın 2019 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde Slovenya ve Karadağ'ı mağlup ettiğini vurgulayan Türkoğlu, "Sporu seven ve sporu destekleyen Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Kendileri, dün akşam kazandığımız Slovenya karşılaşmasından sonra beni arayıp takımı tebrik etti, bunu takıma ilettim. Hepsi mutlu oldu." dedi.

Erkek milli basketbol takımının Dünya Kupası'nda yer almasını hedeflediklerini belirten Türkoğlu, "Dünya Kupası hedefine çok yaklaştığımıza inanıyorum. İnşallah bundan sonraki karşılaşmalarımızda böyle performanslar gösterip 2019'da Dünya Kupası'nda oluruz. Ülke olarak her zaman bu tarz turnuvalarda yer almamız gerektiğine inanan biriyim." yorumunu yaptı.

"Erkek milli basketbol takımımız güzel bir atmosfer yakaladı." ifadesini kullanan Türkoğlu, "Eksiklerimiz vardı. Özellikle Ersan katılmamıştı. O da takıma katıldıktan sonra değer kattı. Cedi ve Furkan da geçtiğimiz sezondan bu yana öz güvenleri yükselen oyuncular. Son iki karşılaşmada bunu net biçimde gördük. Şans bulan tüm herkes layıkıyla görevini yaptı. Ege Arar son iki karşılaşmaya ilk beş çıktı ve iyi de oynadı." şeklinde konuştu.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr