08.06.2021-13:27 (Son Güncelleme:08.06.2021-13:27)

Eski HDP İl Başkan Yardımcısına 3 Ayrı Suçtan Hapis Cezası İstendi

Eski Şanlıurfa HDP il başkan yardımcısının terör örgütü üyeliğinden, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanununa muhalefet'ten ve terör örgütü propagandasından bir sene üç ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi.

Eski Şanlıurfa Eski Şanlıurfa Halkların Demokratik Partisi (HDP) şehir başkan yardımcısı S.Ç.Ö'nün, "Terör örgütü üyeliği, terör örgütü propagandası ile Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanununa muhalefet" kabahatlerinden yargılandığı mahkemede hüküm verildi.

Şanlıurfa 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen hüküm duruşmasında tutuksuz zanlı S.Ç.Ö. ile avukatları hazır halde yer aldı.

Avukat olan zanlı, mahkemedeki savunmasında, kendisi ile ilgili suçlamaları reddederek, katıldığı faaliyetlerin yasal olduğunu iddia etti.

3 FARKLI SUÇTAN HAPSİ İSTENİYOR

Esas ile ilgili mütalaasını okuyan savcı, zanlının yargı karşısına çıktığı üç farklı suçtan, sabit kanıt ile raporlar doğrultusunda cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme kurulu, "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanununa muhalefet"ten üç sene dokuz ay, "Terör örgütü üyeliği"nden altı sene altı ay 15 gün ve "Terör örgütü propagandası"ndan bir sene üç ay hapis cezasına karar verdiği zanlının, mevcut durumunun sürmesine karar verdi.

Aynı zamanda, zanlının eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın da avukatı olduğunu ortaya çıktı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr