08.05.2018-13:59 (Son Güncelleme:08.05.2018-13:54)

Emirates Pilot Maaşları

Emirates pilot maaşları ne kadar? Emirates pilot maaşları diğer pilotlara göre ne kadar yüksek? Pilot maaşları ne kadar? Pilot maaşlarını merak ediyorsanız haberimize göz atmanızda fayda var.

Pilot maaşları her zaman merak konusu olmuştur. Pilotların yüksek maaş aldıkları bir gerçek. Zaten Kolay değil koca aleti uçurmak kontrol etmek. Havada yüzlerce kişinin canı size emanet.

Konuyu bütünüyle ele alacak olursak pilotluk eskiden daha zordu. Şimdi otomatik pilotlar çıktı, uçuş bilgisini kullandığı uçağın bilgisayarına giren pilotlar uçağı kaldırdıktan sonra arkasına yaslanıyor ve onlarda diğer yolcular gibi uçuşun keyfini çıkarıyor. Tabi durum böyle diye pilotluk yabana atılacak bir meslek değil. Uçak da bir elektronik mekanik aletler birleşimi sonuçta. Otomatik pilotun devre dışı kalması, arıza durumlarında pilotların ustalıkları devreye giriyor. Birde uçağa bindikten sonra uçurulacak olan uçağın bir sürü hazırlık işlemleri var, programları var.

Bunları düşündüğümüzde pilotların maaşlarının yüksek olması doğal. Dünyanın en iyi havayollarından biri olan Emirates Havayolları şirketi gerek pilotlarına gerekse host ve hosteslerine yüksek maaşlar ödüyor. Emirates pilot maaşları da doğal olarak diğer havayollarına göre bir hayli yüksek. Emirates pilot maaşları hakkında ufak bir araştırma yaptığımızda Emirates pilotları maaşı diğer havayolu şirketlerinden daha yüksek. Emirates pilot maaşları alırken uçuş saatine göre ödeme alıyorlar. Bu da Emirates pilot maaşlarının bir hayli yüksek olmasına sebep oluyor.

Normal şartlarda pilotlar uçuş saatine göre 7 Bin ila 15 Bin lira arasında maaş alıyorlar. Ancak Emirates pilot maaşları için durum böyle değil. Emirates pilot maaşları aşağı yukarı bu bandı 9 Bin Amerikan Doları ve 16 Bin Amerikan Doları aralığında değişiyor. Emirates pilot maaşları sonuç olarak dünyada en çok kazanan pilot maaşlarıdır.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr