Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Nestle ve Starbucks Anlaşma Yaptı

İsviçreli gıda firması Nestle Starbucks'la 7,1 milyar dolarlık anlaşma yaptığını açıkladı

08.05.2018-09:52 - (Son Güncelleme: 08.05.2018-09:48) Nestle ve Starbucks Anlaşma Yaptı

İsviçreli gıda devi Nestle, Amerika Birleşik Devletleri menşeli uluslararası kahve zinciri Starbucks'la 7,15 milyar değerinde anlaşma yaptığını kamuoyuna duyurdu.

Her iki şirketten yapılan açıklamaya göre, Nestle'nin, Starbucks markalı kahve ve çay gibi paketli ürünlerinin dünya genelinde satış, dağıtım ve pazarlama hakları için şirkete toplamda 7,15 milyar dolar ödeme yapacağı ifade edildi.

Starbucks'ın paketli ürünlerinin geçen sene 2 milyar dolar satış karı getirdiğinin kaydedildiği açıklamada, anlaşma kapsamında Starbucks'ın 500 çalışanının Nestle'ye katılacağı açıklaması da yapılan anlaşmanın detayında bildirildi  

Açıklama ya göre görüşlerine yer verilen Nestle Üst Yöneticisi (CEO) Mark Schneider, anlaşmanın Nestle'nin en büyük büyüme kategorisi olan kahve alanı için önemli bir adım olduğunun altın çizdi.

Starbucks'ın Başkanı ve CEO'su Kevin Johnson ise anlaşma sayesinde Starbucks ürünlerinin dünya genelinde milyonlarca eve ulaşacağını vurgusu yaptı.

Uzmanlar, anlaşma sayesinde Nestle'nin Amerika Birleşik Devletleri kahve piyasasında payını artırmaya çalıştığını ifade etti.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;