22.06.2021-17:00 (Son Güncelleme:20.04.2024-03:50)

'Diyarbakır'da Olmaz Dediler' Lavanta Bahçeleri Çiftçilere Adeta Alternatif Ürün Oldu

Ekonomi ve turizme can vereceği tahmin edilen lavanta bahçeleri, Türkiye'nin kuzey batısı ve Ege'den doğuya doğru yayıldı. Diyarbakır'a insanlar lavanta bahçeleri için akın akın geliyorlar.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Bismil Meslek Yüksekokulu ve Bismil Belediyesince, çiftçilere alternatif ürün olması amacı ile geçen sene hayata geçirilmiş olan ''Tarımsal Ürün Çeşitliliğini Arttırma ve Geliştirme Projesi'' dahilinde 50 dönüm alan üzerinde yetiştirilen lavantalar çiçek açtı görüntüleri ile herkesi büyüledi.

MOR RENKLİ BİTKİ GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Çiftçileri gelir getiri oranı yüksek ürünlere yönlendirmek maksadı ile deneme amaçlı olarak oluşturulmuş olan lavanta bahçeleri, göz kamaştırıcı mor rengi ile de büyük ilgi görüyor.

DİYARBAKIR'DA OLMAZ DEDİLER

Proje Koordinatörü ve DÜ İnşaat Mühendisliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hayrullah Akyıldız, ''Diyarbakır'da olmaz'' diye söylenmiş olan bir güzelliği bölgede denemek için projeyi geçen yıl faaliyete geçirdiklerini ifade etti.

Proje Koordinatörü ve DÜ İnşaat Mühendisliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hayrullah Akyıldız, çalışma dahilinde 50 dönümlük araziye iki tür halinde diktikleri ve 80 bin kök lavantanın bereketli ve pek çok yararı da olduğunu da ifade etti.

GELİN VE DAMATLAR, FOTOĞRAF ÇEKİMİ MEKANI İÇİN KULLANIYOR

Tıbbi aromatik bir bitki olan lavantanın kozmetik alanda da tercih edildiği belirten Proje Koordinatörü ve DÜ İnşaat Mühendisliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hayrullah Akyıldız, istihdam sağlayabilmek amacıyla oluşturdukları bahçelerde kadınların çalıştığını belirtti.

Proje Koordinatörü ve DÜ İnşaat Mühendisliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hayrullah Akyıldız, şu açıklamada bulundu:

''Gelin ve damatlar, fotoğraf çekimi mekanı için kullanıyor. Tüm bölge halkını burada dinlenmeye ve huzur bulmaya davet ediyoruz. Merkezi bir noktadayız. Diyarbakır, Bingöl, Batman'a çok yakın. Bölge halkı bu bahçenin güzelliklerini görmeli.''

LAVANTA BAHÇELERİ HUZUR VERİYOR

Engin Adıgüzel de koronavirüs salgın döneminde evde bunaldıklarını belirten, lavanta bahçelerini gezerek huzur verici bir gün geçirdiklerini dile getirdi.

Engin Adıgüzel, ''Buradaki güzelliğin görülmesi gerekiyor. Huzur bulmak istiyorsanız kilometrelerce uzakta bir turistik merkeze değil buraya da gelinebilir. Herkesi burayı görmeye davet ediyorum.'' dedi.

İYİ BİR TERAPİ

Lavanta bahçelerini gezmeye gelen Hediye Gül Gözüaçık, koronavirüs salgın sürecinde evde sıkıldıklarını, ailesi ile beraber fotoğraf çektirmek için buraya geldiklerini belirtti.

''Salgın sürecinde rahatlamak adına çok güzel bir alan oluşturulmuş. Fotoğraf çekmek isteyenler buraya gelebilir. Bir saat bile burada zaman geçirdiklerinde terapi anlamında çok iyi geleceğini düşünüyorum. İyi bir terapi.'' dedi.

LAVANTALAR ÇOK GÜZEL KOKUYOR

Ailesi ile beraber Diyarbakır'a lavanta bahçesine gelen en küçük ziyaretçilerden biri olan 5 yaşındaki Emine İpek, ''Burası çok güzel ve lavantalar çok güzel kokuyor. Fotoğraflar çektik. Diyarbakır çok güzel ve herkes buraya gelsin.''

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
SIRADAKİ VİDEOLAR

Kavun Çekirdeğinin Faydaları Neler?

Define Ararken Bulduğu Sandıktan Çıkanla...

Cinsel İçerikli Görüntüleri İnternete Sı...

Muhsin Başkan Bu Duruma Ne Derdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yasama, Yürütme V...

Kar Yolu Kapadı! Kilometrelerce Kuyruk O...

Guatemala Büyükelçisi Barrios, Başkan Er...

Libya Teskeresi Öncesinde Kuliste Tartış...

Avustralya Başbakanı'na Yangınzededen Te...

Arnavutluk'ta FETÖ Operasyonu! FETÖ Fira...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Şehirleşme Açı...

Cüneyt Özdemir'den 'Libya'da Ne İşimiz V...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan Yerli...

Papa'dan Elini Elini Bırakmayan Kadına S...

Fransa'da Grev Yapmayan Kadına Meslektaş...

Kuzey Kore Yeni Yıla Büyük Gösterilerle...

Korkunç Kaza! İkinci Kattan Taksinin Üze...

Emine Erdoğan'dan Diayrbakır Annelerine...

Irak'ta ABD Büyükelçiliği'nde Gergin Bek...

ABD’nin Bağdat Büyükelçiliğinde Arbede!...

Şehit Muhsin Yazıcıoğlu Yaşasaydı Bugün...

Arnavutköy'de Cami Minaresi Fırtınada Bö...

Çanakkale'de Fırtına Çatı Uçurdu!

Yürek Sızlatan Sözler! Beni Görünce Gözü...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Igor Dodon İle Ort...

ABD'de Kiliseye Saldırı

Yaşlı Adam Yoluna Çıkan Merdiveni Sallay...

Somali'de Ölen 2 Türk Vatandaşı Yurda Ge...

Ümraniye'de Noel Baba Tepkisi

ABD'de Mağaza Çalışanı Kadın, Soyguncuyu...