04.06.2021-14:40 (Son Güncelleme:17.04.2024-14:10)

Dağ Bayır Demediler Hizmete Devam Ettiler! Aşı Timleri Tunceli'nin Yaylalarına Çıktı

Aşı hizmetlerinde gün geçtikçe örnek olmaya devam ediyoruz. Aşı timleri bu seferde 2 bin 500 rakımlı yaylalarında geçimlerini hayvancılıkla devam ettiren sürü sahipleri için mücade

Aşı timlerinin verdikleri mücadele takdir almaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen aşı timleri, aşı olmak için hastaneye gelemeyecek şekilde olan vatandaşlar için tüm çabasını gösteriyor.

TÜRKİYE’DE HİÇ AŞILANMAYAN KALMAMASI İÇİN MÜCADELE VERİLİYOR

Aşı ekipleri, Türkiye’nin her bir bölgesinde aşılanmayan hiç kimse kalmaması adına ulaşılması en zor yerlere gidip mağdur vatandaşların aşı ihtiyaçlarına karşılık oluyor. Buna bağlı olarak Tunceli'nin Pülümür ilçesinde de aşı timleri muhtaç vatandaşların aşı ihtiyacına koştu. 2 bin 500 rakımlı olan Kalınkaş Yaylası'nda, göçer ailesinin hastaneye gelemeyecek durumdan olduğunu anlayan aşı timleri, bir an önce çalışmalara başlayarak ihtiyaç sahipleri için Kalınkaş Yaylası’na dağ bayır demeden her zorluğa katlanarak aşı yapmaya geldi.

‘SÖZ KONUSU SAĞLIKSA, ZORLUK ÖNEMLİ DEĞİL’

Tunceli Valiliği yönetiminde İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde bulunan mobil aşı timleri, arazi aracıyla dağları, bayırları aşarak, Kalınkaş Yaylası'ndaki vatandaşlara ulaştı. Söz konusu yaylada ikamet edenleri aşılamak için her türlü zorluğa göğüs gererek yaylaya vardıklarını bildiren Pülümür Toplum Sağlığı Merkezi'nde görevli olan Halk Sağlığı Uzmanı Ahmet Can Eroğlu, sağlık meselesi söz konusu olduktan sonra çekilen çile ve zorlukların her hangi bir önemi olmadığını belirtti.

'2 BİN 500 RAKIMLI BU YAYLAYA GELMEK KOLAY OLMADI'

Uzman Eroğlu, vatandaşın isteği doğrultusunda her zorlukla mücadele ederek yardımlarına koşmaya hazır olduklarını ve yeter ki salgında alınan önlemlere dikkat etmeleri gerektiğini bildirerek ‘Tunceli Valiliği koordinesinde İl Sağlık Müdürlüğü'müzün yönlendirdiği aşı ekibi olarak bu yaylaya gelerek aşılamamızı yaptık. 2 bin 500 rakımlı bu yaylaya gelmek çok kolay olmadı. Arazi ve yol şartları çok zordu ama biz vatandaşlarımızın sağlığı için bu zorlukları umursamadık. Vatandaşlarımızın hastaneye gelmesi çok zordu gerçekten, biz engelleri aşarak buraya geldik ve aşılamayı gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızdan tek istediğimiz, pandemi kurallarına riayet etmesidir’ ifadelerini kullandı.


‘FEDAKAR SAĞLIK ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜRLER’

İlçe merkezinde bulunan hastaneye yayladaki kazancı olan hayvanları yalnız başına bırakıp gidemediklerini ve bu yüzden aşı timlerine ulaştığını söyleyen yaylada oturan vatandaş Güzel Gündoğdu (51), aşı timlerine teşekkürlerini sunarak, ‘Biz aslında ekiplerin geleceğini düşünmüyorduk ancak ekipler dağları aşarak bu yaylaya geldiler. Sağlık Bakanlığı'na, Tunceli Valiliği'ne, İl Sağlık Müdürlüğü'ne ve fedakar sağlık çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Bu rakımdaki yaylaya gelerek aşılamaları bizim için çok büyük bir memnuniyet. Biz hayvanlarımızdan dolayı gidemedik. Bizim hastaneye gitmemiz için çok zordu çünkü sürekli hayvanlarımızla ilgileniyoruz. Sağlık merkezini aradık, onlar da aynı gün içinde buraya geldiler’ şeklinde konuştu.

‘YAYLAYA GELECEKLERİNİ DÜŞÜNMEMİŞTİK’

Aşılanmayı bekleyen Cemal Gündoğdu (57) ise hiçbir şekilde timlerin yaylaya geleceklerini düşünmediğini, gelmelerine üzerine şaşkınlığını gizleyemediğini belirterek ‘Biz Sağlık Müdürlüğü'nü aradık fakat geleceklerini düşünmedik. Allah devletimize zeval vermesin, bu yaylaya gelerek bize aşı yapıldı. Devletimizin tüm birimlerine ve sağlık çalışanlarımıza teşekkür ederiz’ ifadelerini kullandı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
SIRADAKİ VİDEOLAR

TÜBİTAK Başkanı Koronavirüs Aşısı ve İla...

Kurye Terörü! Sipariş Götürdüğü Binaya İ...

Kavun Çekirdeğinin Faydaları Neler?

Define Ararken Bulduğu Sandıktan Çıkanla...

Cinsel İçerikli Görüntüleri İnternete Sı...

Osmaniye'de Feci Kaza!

Çocukların Tasarladığı Erik Dalı Oynayan...

İran ve Gürcistan Liderleri Görüştü

Giresun'da Sahte Bal Dolandırıcılığı

Şeyh Abdulkadir Geylani Camii'nde Doland...

Bursa'da İzinsiz Ava Çıktılar! Mahsur Ka...

Cumhurbaşkanı Erdoğan TÜBİTAK Bilim Ödül...

Akrabalar Birbirine Pompalı Tüfekle Sald...

Böyle Vicdansızlık Yok! Köpekleri Birbir...

Mahallelinin Çalgılı Karga Mücadelesi

Bursa'da Polis Ekipleri Evsiz Kadını Don...

Şeyh Yakup Haşimi'nin Mezar Taşınması Sı...

Martılardan Görsel Şölen

Serdar Denktaş'tan Kıbrıs'ta Mehmetçik'i...

ABD' nin Taze Başkanı Biden Kalemi ile S...

BBC'de Cinsel Oyuncak Krizi

Beykoz’da Karaya Oturan Geminin Son Hali...

Konya'daki Yangında 3 Yaşındaki Çocuk Ca...

Metrobüste Kavga!

Dev Köpekbalığı Balıkçılara Saldırdı

Lodos Araba ve Kamelyayı Uçurdu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kafe İşletmeci...

MSB'den Videolu Paylaşım

Mersin'de Liseli Gencin Öldürülme Anı

Kamerun'da Dehşet! 53 Ölü, 21 Yaralı