04.06.2021-16:05 (Son Güncelleme:02.05.2024-15:20)

Cumhurbaşkanı Erdoğan: TSK İçindeki Hainlerinden Temizlendikçe Başarıdan Başarıya Koşuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı bağlantı ile Denizkurdu-2021 Tatbikatı'na bağlandı. Önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''TSK içindeki hainlerinden temizlendikçe başar

Son dakika haberlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizkurdu-2021 Tatbikatı'na canlı bağlantı ile katılım gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çarpıcı açıklamalar yapmayı da ihmal etmedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşı şu şekilde:

>TSK İÇİNDEKİ HAİNLERİ TEMİZLEDİKÇE DAHA DA BAŞARILI OLACAK

''TSK 2200 yılı aşan kurumsal kültürü ve sayısız zaferleriyle milletimizin iftihar kaynağıdır. 84 milyonun güvenliğini temin için yüksek görev bilinciyle bugün de her türlü fedakarlığı gösteriyor. TSK içindeki hainlerinden temizlendikçe başarıdan başarıya koşuyor. Bu sene gerçekleştirdiğimiz tüm tatbikatlarda dosta güven hasımlara korku verdi. Bu başarı grafiğini bir üst aşamaya taşıyoruz. Silah sistemlerimizin etkinliğini bu tatbikatta test ediyoruz. Böylece milletimizin gözbebeği olan kahraman ordumuzun kabiliyetlerini görme fırsatını buluyoruz.

Tatbikatın başarıyla yürütüldüğünü görmekten büyük bir memnuniyet gördüm. TSK'yı desteklemeye, gücüne güç katmaya devam edeceğiz. Deniz Kurdu 2021 Tatbikatı bu irademizin en önemli işaretidir. Tatbikatta görev alan tüm askerlimizi tebrik ediyorum. Aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Denizde ve havada, destanlar yazan kahramanlarımızı bir kez daha selamlıyoruz.'' dedi.

>TÜM ASKERLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM

''Tatbikatın başarıyla yürütüldüğünü görmekten büyük bir memnuniyet gördüm. TSK'yı desteklemeye, gücüne güç katmaya devam edeceğiz. Deniz Kurdu 2021 Tatbikatı bu irademizin en önemli işaretidir. Tatbikatta görev alan tüm askerlerimizi tebrik ediyorum.

Aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Denizde ve havada, destanlar yazan kahramanlarımızı bir kez daha selamlıyoruz.''

>DENİZKURDU-2021 TATBİKATI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) komuta kademesi, Denizkurdu 2021 Tatbikatı'nın Doğu Akdeniz'deki ''seçkin gözlemci günü'' faaliyetlerini yakından takip ediyor.

Bakan Akar'ın tatbikatın ''sancak gemisi'' TCG Salihreis'e gelmesi ile başlamış oldu. Hulusi Akar'ın gemiye gelişinde denizcilik geleneklerine uygun olarak ''silistre'' ismi verilen denizci düdüğü çalındı. Donanma Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu tarafınca karşılanmış olan ve geminin isminin yazılı olduğu şapkayı takan Bakan Hulisi Akar ve komutanlar, daha sonra tatbikatı takip edecekleri alana doğru geçti.

Limandan ayrılan Bakan Hulusi Akar'ı taşıyan sancak gemisi için TCG Oruçreis tarafınca 19 pare selamlama atışı da gerçekleşti. SAS timlerinin taktik pençe harekatı ile denizde sürüklenen mayınları imha ettiği tatbikatta, SAT timleri de bütün yeteneklerini sergilediler.

SAT personeli, tespit edilen hedefleri su altından imha ederken bir başka SAT timi ise adaya paraşütle inerek buradaki hedefleri tek tek vurdu. Bir başka SAT timi de helikopterden halatla serbest kayma yöntemi ile hedef gemiye inerek harekatını gerçekleştirdi.

Faaliyetlerini başarı ile tamamlamış olan SAT timleri, yerli ve milli üretim SAT botları ile sancak gemisinin yanından selamlama geçişini de ihmal etmedi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da faaliyetlerini başarı ile tamamlayan personeli selamladı.

>DALGIÇLAR TARAFINDAN İMHA EDİLDİ

Demirli mayının imha edilmesi ile tatbikat, sürdü. TCG Alanya tarafınca tespit edilen mayın, otonom sualtı aracıyla belirlenmesinin ardından mayın dalgıçları tarafından imha edildi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
SIRADAKİ VİDEOLAR

Kavun Çekirdeğinin Faydaları Neler?

Define Ararken Bulduğu Sandıktan Çıkanla...

Cinsel İçerikli Görüntüleri İnternete Sı...

Fatih'te Silahlı Saldırı!

Gazeteciler Tarihi Gecede Beyaz Saray'da...

Washington'da TRT Muhabirine Saldırı!

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, CHP lider...

Cumhurbaşkanı Erdoğanı, ABD Başkanı Trum...

İlk Okuldaki Rezalete MEB'ten Soruşturma

Boivya'da Darbe Sonrası Asker Ve Polisle...

İzlanda Milli Takımı İstanbul'a Geldi

İzmir'de Şaka Altında Engelli Gence Eziy...

Falcao'dan Taraftara Mesaj

Kıran-6 Operasyonu Başladı!

İsmail Küçükkaya'dan Su Zammına Eleştiri

Gazze'den İsrail'e Roket Atışlarına Başl...

Bolivya'da Olaylar Büyüyor

MSB 6 Adet EYT Etkisiz Hale Getirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'FETÖ Görüşeceğiz...

Yeni Estudiantes Stadının Açılış Görüntü...

Şoför'ün Kameraları Bozma Anlarına Ait G...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Tohumlar Fida...

15 Temmuz Şehitler Köprüsünde Saygı Duru...

Esenyut'ta Kuyumcu Soygunu

Mevlüt Çavuşoğlu'ndan ABD'ye Sert Tepki

Yusuf Yazıcı Fransızca Konuştu

Kocaeli'nde Zabıta Dehşeti!

Ekrem İmamoğlu Merkel İle Görüştü

Türkiye'de Yaşlı Nufusu Artıyor

THY'den Atatürk Paylaşımı