04.06.2021-09:13 (Son Güncelleme:05.05.2024-22:50)

Bitlis'te PKK'ya Ağır Darbe! 3 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Bitlis'te PKK'ya ağır darbe vuruldu. Tatvan ilçesi kırsalında 'Eren-11 Şehit Tğm. Baki KOÇAK 2021' operasyonunda 1'i gri kategoride arananlar listesinde bulunan 3 terörist etkisiz

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından, Tatvan ilçesinde bulunan Anadere köyü kırsalında geçtiğimiz gün 1 güvenlik korucusu şehit düşmüştü, 2 Mehmetçiğin de yaralandığı söz konusu bölgede 'Eren-11 Şehit J.Tğm. Baki KOÇAK 2021' operasyonları hız kesmeden sürdü. Kuşluca, Karaçalllı ve Çavuşlar Köyleri içinde düzenlenen operasyonda jandarma ekipleri tarafından teröristlerin bulunduğu alan ateş altına alındı.

1'İ GRİ KATEGORİDE BULUNAN 3 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Hava destekli gerçekleşen operasyonda, 1'i gri kategoride arananlar listesinde yer alan 3 hain terörist yanlarında bulundurdukları silahları ile beraber ekipler tarafından etkisiz hale getirildi.

VALİLİKTEN ÖLDÜRÜLEN TERÖRİSTLERE İLİŞKİN AÇIKLAMA GELDİ

Söz konusu olaya ilişkin Bitlis Valiliği açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada, etkisiz hale getirilen terör örgütü üyeleri ile ilgili ayrıntılara yer veren Valilik şehit düşen askerlerimize de baş sağlığı dileyerek 'Bitlis Valiliği İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca; 02.06.2021 günü Bitlis Tatvan Anadere Köyü kırsalında BTÖ mensuplarınca yapılan silahlı saldırı olayında kaçan BTÖ mensuplarını tespit etmek, yakalamak ve etkisiz hale getirmek maksadıyla 03.06.2021 günü 'Eren-11 Şehit J.Tğm. Baki KOÇAK 2021/1' operasyonu başlatılmıştır. İcra edilen operasyon sonucunda; Kuşluca, Karaçalı ve Çavuşlar Köyleri kırsalında bir grup BTÖ mensubu tespit edilmiş, hedef ateş altına alınmıştır. Temas sonucunda 1'i gri kategoride arananlar listesinde olan 3 BTÖ mensubu silahları ile birlikte etkisiz hale getirilmiş, bir kahraman güvenlik korucumuz şehit olmuş, iki Jandarma personelimiz ise yaralanmıştır. Operasyonda teröristlere ait 1 M-16 piyade tüfeği, 2 kaleşnikof piyade tüfeği,1 glock marka tabanca, 1 roketatar mühimmatı, 4 el bombası, 5 M-16 piyade tüfeği şarjörü, 8 adet kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 2 tabanca şarjörü, 120 M-16 piyade tüfeği fişeği, 158 adet kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 26 adet 9 mm tabanca fişeği, 400 gr C-4 plastik patlayıcı, 5 fünye ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Ele geçirilen malzemeler Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile muhafaza altına alınmıştır. Diğer malzemeler ise yerinde imha edilmiştir. Yaralı 2 personelimizin tedavilerine devam edilmekte olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Yüce Türk milletine baş sağlığı dileriz. Güvenlik güçlerimiz bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde operasyonlarını artırarak, terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdürecektir' ifadelerini kullandı.

129 PKK'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLMİŞTİ

Diğer yandan Milli Savunma Bakanlığı'ndan ise açıklamalar gelmişti. MSB, geçtiğimiz gün Irak'ın Kuzeyin 'de tarih yazan kahraman Mehmetçik, 23 Nisan 2021'de başlatılan Pençe- Şimşek ve Pençe- Yıldırım operasyonlarında 129 PKK'lı leşlerin etkisiz hale getirdiğini bildirmişti.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
SIRADAKİ VİDEOLAR

ABD'de şiddetli patlama: Olayda memurlar...

Gazze'de yaşanan katliam yürekleri dağla...

Bursa'daki depreme canlı yayında yakalan...

Banu Noyan’dan sanat camiası hakkında di...

Arap Baharı: Orta Doğu'da devrimler ve d...

Bursa’da sağanak yağış hayatı felç etti:...

Nekbe: 1948'de Filistinlilerin yaşadığı...

Napolyon’a yenilgiyi tattıran Türk komut...

Acun Ilıcalı’dan Gazzeli çocuklara deste...

Uçakta korku dolu anlar: Yolcular korkud...

Hatay'da sel felaketi! Deprem bölgesinde...

İsrail’in tarihini değiştiren 6 gün sava...

Seda Sayan gençleşmek uğruna öyle bir şe...

Gelin Evi'nde öyle bir şeyin içinde sunu...

Metin Külünk’ten Mülakat programına özel...

Mülakat programına katılan iş insanı Öme...

Bu nerenin adeti? Damadın düğünde geline...

İsrail, ABD gemisini neden vurdu?

Kutul Amare

Akıl almaz olay! Plajda yürürken üzerine...

Sağanak İzmir'i vurdu: Yollar adeta göle...

Candan kardeşler tutuklandı! Nihal Canda...

Bihter galasında soğuk savaş: Farah Zeyn...

Kimdir bu Kassam Tugayları?

Cinsiyet değiştirerek bambaşka biri olmu...

Güpegündüz çırılçıplak soyundu sokakta b...

Osmanlı'nın Yahudi'leri İspanya'nın elin...

Aldığı atıştırmalığın İsrail malı olduğu...

'Kalbim Gazze'de kaldı' diyen Amerikalı...

Saçmalama Engin! Meğer Engin Polat başka...