17.12.2018-17:13 (Son Güncelleme:17.12.2018-17:10)

Binali Yıldırım Macar Mevkidaşıyla Buluştu

Binali Yıldırım, Türk-Macar diplomatik ilişkilerinin 95. yıldönümünden bir gün önce Budapeşte'ye resmi bir ziyarette bulundu.

Binali Yıldırım, Türk-Macar diplomatik ilişkilerinin 95. yıldönümünden bir gün önce Budapeşte'ye resmi bir ziyarette bulundu. Türkiye'nin meclis başkanvekili Pazartesi günü Macar mevkidaşına resmi bir ziyarette bulunarak başkent Budapeşte'ye gitti. Binali Yıldırım, Türkiye-Macaristan ilişkileri de dahil olmak üzere önemli tüm konuları tartışma fırsatı bulduğunu söyledi.

Meclis binasında yaptıkları toplantı sonrasında gazetecilere verdiği demeçte, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 95. yıldönümünü kutlayarak, bugünkü ziyaretin anlam ve öneminin altını çizdi.

Yıldırım, Macaristan'ın Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik hedefi doğrultusunda her zaman olumlu bir tavrı olduğunu, bunun için onlara teşekkür ettiklerini söyledi. Meclis Başkanı Yıldırım, “Bu ziyaretler, Türkiye'nin Macaristan ile ilişkilere ne kadar önem verdiğini gösteriyor.” dedi.

Yıldırım ayrıca, gelecek sene Erdoğan ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın liderliğinde Türkiye-Macaristan Yüksek Düzey Stratejik İşbirliği Konseyi'nin kurulacağını söyledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr