20.05.2018-17:32 (Son Güncelleme:20.05.2018-17:38)

Azerbaycan İle Ermenistan Arasında Silahlı Çatışma

Sınırda Azerbaycan ile Ermenistan arasında savaş çıktı. Çıkan çatışma sonucunda 1 asker şehit düştü.

Ermenistan-Azerbaycan sınırında çıkan çatışmada Azerbaycan ordusundan Adil Tatarov isimli asker şehit düştü.

Ermenistan-Azerbaycan sınırında çıkan çatışmada Azerbaycan güvenlik güçlerinde bir asker şehit oldu. Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Ermenistan ile Azerbaycan'a bağlı Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti hududunda Ermenistan askeri güçlerinin ateşkesi ihlal ettiği ve açılan ateşle Adil Tatarov isimli askerin şehit olduğu ifade edildi.

Şehit askerin aile ve yakınlarına baş sağlığı dileklerinde bulunulan açıklamada, hadisenin sorumlularının birkaç gün önce bölgeye seyahat eden Ermenistan Savunma ve Dışişleri Bakanları olduğu öne çıkarıldı.

Yapılan açıklamada, Nahçıvan askerlerinin şehit arkadaşlarının intikamını en kısa vakitte alacağının altı çizildi.

BU İLK İHLAL DEĞİL

Öte yandan geçtiğimiz yıllarda, Ermenistan askerleri Nahçıvan’daki Azeri yerleşimlerine ateş açarak ‘ateşkes’i ihlal etmişti.

O dönem Savunma Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Ermenistan’ın, iki ülke arasındaki ateşkes kararını ihlal ederek, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’nin, Ordubad, Şahbuz ve Babek ilçelerinde bulunan mevzilere saldırdığı ifade edilmişti.

Ermenistan Savunma Bakanlığı ise yaptığı yazılı açıklama ile Azerbaycan’ın iddialarını kabul etmemişti.

İHLALDEN ÖNCE

Bölgedeki tansiyon sürekli olarak yüksek. Taraflar birbirini ateşkesi ihlal etmekle suçlamış, Azerbaycan hafta sonu 12 askerinin hayatını kaybettiğini açıklarken, Ermenistan Dağlık Karabağ ordusunun 20 kayıp verdiğini ifade etmişti.

Ve davamında Azerbaycan, Ermenistan destekli silahlı güçlerin Azeri sivil vatandaşlara ateş etmeyi bitirmemesi halinde Dağlık Karabağ’ın başkenti Hankenti’ne (Stepanakert) saldırı düzenlemek üzere hazırlıklara başlayacağını duyurmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr