Amerika'da Su Krizi Devam Ediyor

Kar yağışının oldukça kötü etkilediği eyalette su kıtlığı yaşanmaya devam ediyor. Teksas haklına destek için bağış kampanyası gerçekleştirdi. Elektrik faturaları ile alakalı ise inceleme çalışması başlatıldı.

22.02.2021-17:22 - (Son Güncelleme: 22.02.2021-17:22) Amerika'da Su Krizi Devam Ediyor

ABD'nin Teksas eyaletinde etkili olan çetin kış şartları eyalette ikamet edenleri elektriksiz bırakmış, günlük yaşam kötü yönde etkilenmişti.

Hava sıcaklıkları normal düzeye dönmeye başlasa da yaşam Teksas halkı için normal akışında devam edemiyor.

ABD merkezli Axios internet sayfası, tarihi kış fırtınalarının eyaleti 1 hafta boyu elektriksiz bıraktığını, Teksas'ın geneline tekrar elektrik verilmeye başlandığını fakat milyonlarca Teksaslının temiz suya ulaşamadığı belirtildi.

Teksas Çevre Kalitesi Komisyonu, hemen hemen 8.8 milyon insanın ya da eyalet nüfusunun hemen hemen üçte birinin su kaynakları ile alakalı problemleri olduğunu belirtti.

Eyaletteki su buhranı karşısında vatandaşın gereksinimleri, gıda bankaları ve gönüllüler aracılığıyla dağıtılan şişelenmiş su ile çözülmeye çalışılıyor.

Helikopterler, kamyonlar ile uçaklarla 3.4 milyonun üzerinde şişe su Teksas'a yollandı. Teksas Valisi Greg Abbott, açıklamasında "Milyonlarcası daha teslim edilecek." ifadelerini kullandı.

Teksas'ta bulunan görevliler, eyalette mevcut yaygın elektrik kesintilerinin sebepleri ile kış fırtınalarının akabinde artan faturalar ile ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Teksas'ta milyonlarca insanın geçen haftaki fırtınalarda elektrik ile su kaybı yaşadığı, akabinde de toptan elektrik ücretlerinin megavat saat başına hemen hemen 50 dolardan dokuz bin dolara çıktığına işaret edildi.

Bir takım Teksaslıların bu ay şu ana dek 17 bin dolara ulaşan faturalarla karşı karşıya kaldığı belirtildi.

TEKSAS HALKI İSYANDA

Eyalette ikamet eden bir şahıs, gelen elektrik faturasını sosyal medya hesabı üzerinden paylaşarak, "120 metre kare ev kullanıyorum ve faturam bu. Bu adil mi? Sadece tüm 2020 yılı için 1200 dolar ödemiştim." ifadelerini kullandı.

Konu olan şahsın paylaştığı son faturada 1-18 Şubat tarihleri arasında toplam 3 bin 801 dolarlık bir ödeme yapıldığı görüldü.

Vali Abbott, eyalette bulunan Elektrik Güvenilirlik Kurulu'nu (ERCOT) şeffaf hareket etmemek ile suçladı. Fakat, konu olan heyetin Abbott'ın başkanlığı altında çalıştığı öne sürülüyor.

sususus22021212121

Abbott, Teksas halkının elektrik faturalarında görülen "mantıksız ani artışlarla" karşılaşmaması adına çaba gösterdiklerini belirtti.

Teksas Kamu Hizmetleri Komisyonu, elektrik faturaları ile alakalı ödeme yapılmaması sebebiyle kesintileri sonlandırdı.

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Alexandria Ocasio-Cortez, Teksas destek kaynağı için bağış toplama gayretlerinin beş milyon doları bulduğunu dile getirdi.

New York Times gazetesi, Teksas'ın yaşadığı enerji problemini değerlendirdi, "Teksas, son 120 yıldır petrol ve gaz ticareti üzerine inşa edilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

ABD'nin öncü enerji üretici eyaleti olan Teksas'ın dünyada enerjisi sona erecek son yer gibi düşündüğü, fakat bu vaziyetin önceki hafta meydana geldiği belirtildi.

Teksas'ın, eyaletler arası elektrik şebekelerine katılmayı kabul etmediği ve enerji düzenlemesine uygunsuz hareket ettiği ifade edildi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal