Amatör denizcilik belgesi ücreti ne kadardır? Amatör denizcilik belgesi nereden alınır, şartları neler? Amatör denizcilik belgesi şartları 2022

Denize düşkün olan vatandaşların, denizde spor ve gezi amacıyla tekne kullanabilmeleri için sahip olması gereken bir belge almaları gerekmektedir. 2022 senesi amatör denizci belgesi için bir kişi İnternet üzerinden araştırma yapmaya devam etmektedir. Amatör denizcilik belgesi ücreti ne kadardır? Amatör denizcilik belgesi nereden alınır ve şartları nelerdir? Gündemde yer alan bu konu hakkında ki detaylara sayfamızda yer vermiş bulunmaktayız.

29.04.2022-02:31 - (Son Güncelleme: 29.04.2022-02:31) Amatör denizcilik belgesi ücreti ne kadardır? Amatör denizcilik belgesi nereden alınır, şartları neler? Amatör denizcilik belgesi şartları 2022

Denize düşkün olan vatandaşların, denizde spor ve gezi amacıyla tekne kullanabilmeleri için sahip olması gereken bir belge almaları gerekmektedir. 2022 senesi amatör denizci belgesi için bir kişi İnternet üzerinden araştırma yapmaya devam etmektedir. Gündemde yer alan bu konu hakkında ki detayları sizler için derlemiş bulunmaktayız.

tekne

Amatör denizcilik belgesi ücreti ne kadardır? Amatör denizcilik belgesi nereden alınır ve şartları nelerdir? 

2022 senesinde amatör denizcilik belgesi için ilk önce kişinin başvuruda bulunması gerekmektedir. Başvuruda bulunduktan sonrada, sınava girecektir. Kişi, https:/ adbs.uab.gov.tr İnternet hizmeti üzerinden başvuruda bulunması gerekmektedir. Başvurudan sonra belge için harç ücreti ödemelidir. Kişi önce İnternet üzerinden eğitim alacak daha sonrada eğitimi bitirince sınava tabi tutulacak. Sınavı geçtiği zaman, amatör denizcilik alabilmesi için belli bir para yatırması gerekecektir. Belge ücreti sınava giren kişinin telefonuna yada mail adresine, sms yada e-mail yolu ile iletilecektir. Ücreti Halk Bankası şubelerinden yatırabilirsiniz.Amatör denizci belgesini alabilmenin belli bir şartları bulunmaktadır. Yönetmelikte yer alan şartlara uygun olan kişiler belgelerini alabilmektedirler. 

Belge

Amatör denizcilik belgesini alabilecek kişiler ise şöyle yer almaktadır.

Türk vatandaşlar

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları

Türkiye’de oturma izni olan yabancı uyruklu vatandaşlar

Amatör denizci sınavı ve eğitimi için gerekli olan şartlar nelerdir?

Amatör denizci sınavı için belli şartlar bulunmaktadır. Bu şartları yerine getiren yada uyan kişiler bu belgelerden yararlanabilir.

14 yaşını doldurmuş olan kişiler,

Gerekli tüm sağlık şartlarının sağlanmış olması,

T.C vatandaşı olmak ve KKTC 'de oturma izni bulunan vatandaşlar katılabilir.

Amatör denizcilik belgesi

Amatör denizcilik sınavı için geçerlilik notu 60 puandır. Sınav notu 100 puan üzerinden hesaplanmaktadır. Sınavda 50 soru bulunmaktadır. Denizde çatışmayı nasıl önleriz, tekne nasıl kullanılır, ilk yardım, denizde güvenliği sağlamak gibi birçok konu yer almaktadır. Amatör denizcilik belgesini alacak olan kişiler tüm sağlık koşullarına uygun bulunmalıdır. Bunun içinde kişiler sağlık muayenesi yaptırarak, sağlık raporu almalıdırlar. Amatör denizcilik belgesinin almak isteyen vatandaşlar hiçbir ücret ödemez. Kişi eğitimleri ücretsiz şekilde alıp, sınavını gene ücretsiz şekilde olabilir. Ama sınavı geçtikten sonra, belge alacağı zaman belli bir ücret ödemesi gerekmektedir. Alacak olduğu belgenin belli bir süre zamanı bulunmamaktadır. Denizcilik belgesini almadan önce belli bir eğitimden geçmeniz gerekmektedir. Bu eğitimi ister yüz yüze isterseniz de İnternet üzerinden sağlayabilirsiniz. Kişi yüz yüze bir eğitim almak için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Liman Başkanlıkları tarafından düzenlenen ders eğitimlerine ücretsiz bir şekilde katılım sağlayabilir.  Kişi online bir eğitim almak istiyorsa eğer, http ://www. ades.udhb.gov.tr/  sistemine İnternet üzerinden giriş sağlayarak alabilmektedir.

Amatör denizcilik belgesi almak için ne kadar ücret ödenmelidir? 

Amatör denicilik belgesi için kişiye sadece belgeyi verebilme açısından belge harcı yatırmasını talep ederler. Belge harç ücreti ise 39,70 liradır. Kişi ücreti Halk Bankasından kolayca yatırabilir. Amatör belgesine sahip olduktan sonra her tekneyi kullanmanıza izin verilmez. Belli tekneleri kullanma hakkına sahipsiniz. Boy olarak 2,5 metreden küçük tekneleri kullanabilirsiniz. Ayrıca faaliyet olarak su sporu ve vakıflara ait tekneler kullanılabilmektedir. Birde ticari amaç olmayan eğlence, gezi gibi amaç doğrultusunda kullanılan tekneler için geçerlidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal