Altın fiyatları ortalığı karıştırdı: Gram altında dikkat çeken yükseliş! 15 Kasım Salı altın fiyatları

Altın fiyatlarında yaşanan yükseliş vatandaşların gündemini meşgul ediyor. 2022 yılının en yüksek seviyesine ulaşan gram altınla beraber son 1 haftada 80 dolar değer kazanan Ons altın fiyatının ardından uzmanlardan kritik uyarılar geldi. İşte 15 Kasım Salı altın fiyatları...

15.11.2022-10:19 - (Son Güncelleme: 15.11.2022-17:40)

Haftanın ikinci gününde yükselmeye devam eden altın fiyatları yatırımcıların merak ettiği konular arasında yer alıyor. Uzun bir süre sonra yatırımcısını sevindiren gram altının 2022 yılının en yüksek seviyesine ulaşması ve son 1 haftada 80 dolar değer kazanan Ons altın fiyatının ardından uzmanlardan kritik uyarılar geldi. Vatandaşlar 15 Kasım Salı güncel altın fiyatlarını öğrenmek için arama motorlarını meşgul ediyor.

Gram altından şok yükseliş

Geçen haftaya 1681 dolardan başlayan Ons altın, yaklaşık 1 haftalık sürede 80 dolarlık bir değer artışı yaşandı. Bu gelişmeyle beraber 2022 yılının en yüksek seviyesine ulaşan gram altın fiyatındaki yükselişin, en son ABD enflasyon verilerinin fiyat baskılarının yavaşladığını göstermesinin ardından geldi.

15 Kasım Salı Altın Fiyatları

Enflasyon artış hızı azaldı

ABD’de enflasyonun beklenenden düşük gelmesi sonucu piyasalarda ABD Merkez Bankası Fed’in faiz artışını yavaşlatması beklentisini arttırdı. Daha düşük bir faizi fiyatlayan piyasalarda dolar endeksi geçen hafta yüzde 3’ten fazla geriledi. DolaEuro/dolar paritesi ise endeks ve tahvil faizlerinde yaşanan hızlı geri çekilme ile son 3 ayın zirvesine çıktı. Ancak dolar endeksi haftanın ikinci gününde yeniden yükselişe geçerken, ons altında ise geri çekilme yaşanıyor. Doların düşüşünü durduran açıklama ise Fed yetkilisinden geldi. Enflasyon verisinin ardından açıklama yapan Fed yöneticisi Christopher Waller, faiz artışlarının gelecek toplantılarda da devam edeceğini ve bu süreçte daha çok yolları olduğunu belirtti.

Yatırımcılar endişeli

Altın fiyatlarına ilişkin değerlendirmede bulunan Gainesville Coins değerli metaller uzmanı Everett Millman kripto para piyasasındaki çöküşün altın fiyatlarına destek verdiğini iade ederek, “Yaz aylarına kıyasla kriptodaki durum değişti. Yatırımcılar bu yılın başlarında olduğundan daha fazla endişeli. Kripto pazarındaki sermaye birikimi oldukça büyük. Ve altının geleneksel bir rolü var. Sonuçta, güvenilir ve geleneksel bir güvenli liman olarak kabul görüyor. Fed’in daha güvercin bir tona işaret etmesine ve kripto piyasasındaki çöküşe dayanarak altının 1.900 dolara yükseleceğe ikna olmadım. Muhtemelen bu kazanımların bir kısmını geri verecek. Ancak 1.700 doların üzerinde tutunduğu sürece ivmenin devam ettiğini görebiliriz” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Gram altın rekor 2022

İslam Memiş’ten altın için rekor uyarısı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise gram altın fiyatları tahmini yaparak Kasım ayı boyunca sert yükselişlerin devam edeceğini ifade etti. İslam Memiş, “Pozitif seyrin devam etmesini bekliyorum” dedi. Fed’in gelecek toplantıdaki faiz kararına dikkat çeken Memiş, “Bundan sonra emtia pozitif seyredecek. Gram altın için 1200-1400 lira seviyelerini bekliyoruz. Altın sekiz aydır baskılanıyor. Daha gidecek yolu var” ifadelerini kullandı.

15 Kasım Salı altın fiyatları

Ons altın: 1774 dolar

Gram altın: 1059 TL

Çeyrek altın: 1.743 TL

Cumhuriyet altını: 7.121 TL

22 ayar bilezik: 1.026 TL

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal