Almanya'da Günlük Vaka Rekor Kırdı

Yeni tip koronavirüs salgını tüm dünyayı etkilerken, Almanya’da, son bir günde 23 binin üstünde kişinin virüse yakalandığı tespit edildi. Ulaşılan bu vaka sayısı, ülke genelinde açıklanan en yüksek vaka sayısı oldu.

07.11.2020-13:39 - (Son Güncelleme: 07.11.2020-13:46) Almanya'da Günlük Vaka Rekor Kırdı

Kovid-19 salgını etkisini sürdürürken, Almanya’da günlük vaka sayısı zirveyi gördü. Almanya’da açıklanan yeni tip koronavirüs vaka sayısı son 24 saatte 23 bin 399 kişiye ulaştı. 

Almanya bugüne kadar en yüksek vaka sayısını açıklarken, bulaşıcı hastalıklara yönelik çalışmalar gerçekleştiren ve hükümeti bilgilendiren Robert Koch Enstitüsünün açıklamasına göre, son bir gün içinde  23 bin 399 kişide daha Kovid-19 tespit edildi. Açıklanan bu sayılar, salgının en başından bu yana, ülkedeki en yüksek vaka sayısı oldu. Aynı zamanda, günlük vaka sayısı 20 binin üzerine ikinci kez çıktı. Almanya’da dün açıklanan verilere göre 21 bin 506 yeni vaka tespit edilmişti. Ülke genelinde ise son vakalar ile sayı 642 bin 488’e yükseldi.

Son bir gün içinde 130 kişinin daha Kovid-19 sebebiyle yaşamını yitirince, toplam can kaybı 11 bin 226'ya yükseldi. Ayrıca ülke genelinde yeni tip koronavirüsü atlatıp, iyileşenlerin sayısı 412 bine yükseldi.

TEDBİRLER ANCA ETKİ ETMEYE BAŞLAYACAK

Almanya’da vaka artışının azalması için 2 Kasım itibarı ile önlem alınmasının gelecek hafta etkisini göstermeye başlayacağı belirtiliyor. 

Alınan önlemlere göre ay sonuna kadar tiyatro, sinema, opera ve konser salonları tamamen kapalı kalacak. Ayrıca spor salonları, yüzme havuzları, eğlence alanları, masaj ve kozmetik salonları da 1 ay hizmet vermeyecek. Restoran, kafe, bar, gibi işletmeler kapalı kalacak fakat kafe ve restoranlar paket servise devam edecek. Önlemler kapsamında her mağazada 10 metrekareye kadar 1 kişi olacak biçimde müşteri kabul edilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal