Almanya Türkiye'yi Kovid-19 Risk Bölgesi İlan Etti

Almanya; Türkiye, İsveç ve İtalya'nın tamamını, Danimarka, Portekiz, Avusturya, Yunanistan ile pek çok ülkeyi kısmen koronavirüs tehlike bölgesi olarak ilan etti.

07.11.2020-13:30 - (Son Güncelleme: 07.11.2020-13:47) Almanya Türkiye'yi Kovid-19 Risk Bölgesi İlan Etti

Almanya, 9 Kasım'dan itibaren tüm Türkiye'nin koronavirüs risk bölgesi ilan edildiğini bildirdi. Daha öncesinde tehlikesi bölgesi olmaktan çıkarılan Antalya, Aydın, Muğla ve İzmir'de tehlikesi bölgesi çerçevesinde alınırken Türkiye ile beraber günlük vaka sayısı 40 bine ulaşan İsveç, İtalya, Portekiz'in bir kısmı, Danimarka (Grönland ile Faroe Adaları dışında), Yunanistan'ın kuzey bölgesi ile Atina, Letonya, Estonya, Norveç ve Litvanya'nın bir kısmı da risk bölgesi ilan edildi.

Alman Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

'Türkiye, hastalık semptomu göstermeyen ama korona pozitif olanları, koronalı olarak saymıyor. Bu nedenle, Türkiye ile yapılan anlaşma kaldırıldı ve dört il de bütün ülkeyle birlikte risk bölgesi ilan edildi.'

Bakanlık tarafından yapılan açıklamasında zaruri olmadıkça Türkiye'ye gidilmemesi ve turistik ziyaretlerin ertelenmesi istendi.

Risk bölgesi olarak belirtilen ülkelere giden kişilerin o ülkede hastalanması veya koronavirüs sebebiyle virüs kapmasının şahsın kendi sorumluluğu altında olduğu ve sağlık giderlerinin karşılanmayacağı belirtildi.

Aynı zamanda risk bölgesine giden kişilerin geri dönmeden önce muhakkak negatif test sonucunı ibraz etme mecburiyetinde olduğu ve Almanya'ya geri dönünce de beş gün içerisinde tekrar test yaptırması gerektiği bildirildi. Almanya'ya döndükten sonra test yaptırmayan kişilerin de 14 gün karantina altında olacağı belirtildi.

SINIR KAPILARI KAPANDI

Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye ile alakalı ikaz sayfası da güncellenirken test ile karantina kurallarına riayet edilmesi gerektiğinin altı çizildi.

Aynı zamanda mecbur kalıp da Türkiye'ye gidenlerin ateşinin kontrol edileceği, ateşi yüksek olanların ülkeye alınmayacağı belirtildi. Avrupa Birliği dönem başkanı olan Almanya'nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

'Türkiye'ye hava ve deniz yolu açık ama kara yolundan Yunanistan ile İran'a Türkiye üzerinden geçiş mümkün değil.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal