Almanya Gazze'deki Gerginliğe Göz Yumdu

Almanya Salı günü Gazze'deki gerginliği kabul etti, ancak İsrail'in en az altı Filistinliyi şehit eden askeri hava saldırılarını kınamadı.

13.11.2018-16:48 - (Son Güncelleme: 13.11.2018-16:46) Almanya Gazze'deki Gerginliğe Göz Yumdu

Almanya Salı günü Gazze'deki gerginliği kabul etti, ancak İsrail'in en az altı Filistinliyi şehit eden askeri hava saldırılarını kınamadı. “Daha fazla gerginlikten kaçınılmalıdır. Kısıtlama ve şiddete son verilmesini istiyoruz.’’ diyen Alman Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in“ güvenliğini koruma hakkına sahip olduğunu ”da sözlerine ekledi. Pazartesi gününden bu yana Gazze'deki İsrail saldırılarında en az altı Filistinli şehit oldu. İsrail ordusu, saldırıların Filistin topraklarından gelen roket ateşine tepki olarak gönderildiğini söyledi. Almanya Dışişleri Bakanlığı, BM, Mısır ve diğer ülkeler bölgede sakinliğe yönelik çabalara destek verdi.

Pazar günü, Gazze Şeridi'nde gizli bir İsrail operasyonunda yedi Filistinli ve bir İsrailli asker öldürüldü. Mart ayından bu yana Filistinli mültecilerin İsrail topraklarındaki atalarının evlerine dönmelerini talep ettikleri protestolar sırasında İsrail ordusu tarafından 200'den fazla Filistinli şehit oldu ve binlerce kişi de yaralandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal