AB ve BM'den Gazze Çağrısı!

Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler Pazartesi günü, Gazze Şeridi'ni çevreleyen gerilimlerin derhal sona erdirilmesi çağrısında bulundu.

13.11.2018-16:42 - (Son Güncelleme: 13.11.2018-16:39) AB ve BM'den Gazze Çağrısı!

Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler Pazartesi günü, Gazze Şeridi'ni çevreleyen gerilimlerin derhal sona erdirilmesi çağrısında bulundu.
Yazılı açıklamada AB dış politika sorumlusu Federica Mogherini'nin sözcüsü Maja Kocijanciç, "son saatlerde Gazze ve çevresinde şiddetin artmasının çok endişe verici" olduğunu söyledi. Ayrımcı olmayan roketlerin ve sivilleri hedef alma gibi diğer eylemlerin sonlandırılması çağrısında bulunan Kocijanciç, tüm şiddet eylemlerinin derhal durdurulması çağrısında bulundu. "AB her iki tarafı da eşikten geri çekilmelerini ve sivillerin hayatlarını riske sokacak ve gerginlikleri azaltmaya yönelik son çabaları tehlikeye atacak başka eylemlerden kaçınmaya çağırıyor" dedi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Paris'teki France24 ile yaptığı röportajda Gazze'den de söz etti. Guterres, "Gazze halkının ıstırabının hayal edilemez olduğunu" belirterek "son derece endişe verici bir durum" olarak nitelendirdi. BM başkanı, Gazze'deki gerginliğin mümkün olduğu kadar kısa sürede ortadan kaldırılması gerektiğini, aksi takdirde "kitlesel bir trajediye" dönüşebileceğini söyledi.

Pazartesi günü İsrail savaş uçakları, Gazze'den güney İsrail'e roket fırlatmalarına tepki olarak, bloklaşmış Gazze Şeridinin karşısındaki bölgeleri bombaladı. Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında üç Filistinli şehit olduğunu, dokuzunun da yaralandığını söyledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal