Almanya Futbol Federasyonu’ndan Flaş Mesut Özil Açıklaması!

Almanya Futbol Federasyonu (DFB), Türk asıllı Alman yıldız Mesut Özil'in milli takımı bırakmasına ilişkin açıklama yaptı.

23.07.2018-17:18 - (Son Güncelleme: 23.07.2018-17:16) Almanya Futbol Federasyonu’ndan Flaş Mesut Özil Açıklaması!

DFB'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Mesut Özil'in milli takımdaki üstün formundan dolayı müteşekkiriz. Ancak bize yöneltilen ırkçılık suçlamasını kabul etmiyoruz." denildi.

Almanya’nın 2014 FIFA Dünya Kupası şampiyonluğunda Mesut Özil’in büyük katkısı olduğunu belirten Almanya Futbol Federasyonu, "Mesut Özil, Almanya formasıyla 92 karşılaşmada oynadı ve milli takımdaki pek çok başarıya katkı sağladı. Mesut Özil milli takımda devam etseydi mutlu olurduk fakat kendisinin aldığı karara saygı duyuyoruz. " ifadelerini kullandı.

Türk asıllı Alman oyuncular Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'ın dışında İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton’da forma giyen milli oyuncumuz Cenk Tosun, mayıs ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Londra'da bir araya gelerek fotoğraf çektirmiş ve formalarını hediye etmişti.

Bu görüşmenin ardından Almanya'da Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'a linç kampanyasına varan ırkçı saldırılar ve eleştirilerde bulunulmuştu.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal