Alman Medyası Türkiye'yi Konuşuyor: Türkiye'de Aşı Karmaşasından Eser Yok

Koronavirüs (kovid-19) aşı kampanyasında hızlıca ilerleyen Türkiye, dünyada büyük ses getirdi. Türkiye'nin, aşılama çalışmalarına geç başlamış olmasına rağmen kısa zaman içerisinde Almanya'yı ardında bıraktığı ifade edildi.

08.02.2021-13:24 - (Son Güncelleme: 08.02.2021-13:24) Alman Medyası Türkiye'yi Konuşuyor: Türkiye'de Aşı Karmaşasından Eser Yok

Koronavirüs salgınına karşı aşılama çalışmalarını 14 Ocak tarihinde başlatan Türkiye, kısa bir zaman içerisinde pek çok ülkeyi ardında bıraktı.

Sağlık Bakanlığı aracılığıyla kurulan Koronavirüs Aşısı Bilgilendirme Platformu'na göre, Türkiye'de son olarak aşılanan kişi sayısı iki milyon 650 bini aştı.

Ülkemizin hızlı ve etkin aşılama yolu, Alman medyasının ilgilisini çekti. Tagesschau televizyonu, "Aşı karmaşasından eser yok" başlığıyla bir haber servis etti.

Haberde, Türkiye'de aşı faaliyetlerinin diğer ülkelere göre geç başladığı fakat problemsiz ilerlediği, aşılanan insan sayısı açısından Almanya'yı geçtiğine işaret edildi.

Almanya'da 3 Şubat tarihi itibariyle yalnızca 2.1 milyon insana aşı vurulduğu, Türkiye'de randevular ile organizasyonda aksaklık olmadığı ifade edilerek, şu ifadeler kullanıldı:

"Önce elektronik bir mesaj alıyorsunuz. Kimlik numaranızı hazır bulundurmalısınız. Ayrıca uygulama üzerinden de randevu alınabileceği belirtiliyor. Şaşırtıcı derecede basit."

Meseleyle alakalı bir Türk vatandaşının fikirlerine yer verilen haberde, aşı çalışmalarıyla alakalı sistemin çok iyi çalıştığı belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal