Yunanistan Askerine Aylardır Maaş Ödemiyor!

Yunanistan’da hudutta bulunan askerlerin altı aydır ödenmeyen maaşı ortalığı karıştırdı. Doğu Akdeniz'deki krizi sık sık tetikleyen ve Türkiye korkusuyla ekonomik buhrana rağmen silahlanmayı sürdüren ülkede sınırda görev üstlenen askerlere maaş ödenmediği gün yüzüne çıktı.

08.02.2021-13:04 - (Son Güncelleme: 08.02.2021-13:04) Yunanistan Askerine Aylardır Maaş Ödemiyor!

Doğu Akdeniz’de tansiyonu yükselten ve ekonomik çöküşe karşın silahlanan Yunanistan’da Meriç (Evros) hudut bölgesindeki askeri birliklerde görev üstlenen askerin altı aydır maaş almadığı ortaya çıktı.

Doğu Makedonya ile Trakya Bölgesi Askeri Birliği (Ε.Σ.Π.Α.Μ /Θ) aracılığıyla yapılan yazılı açıklamada, “Evros (Meriç) sınırındaki Güvenlik Bölgesi Kapsamı (ZAP) içindeki askerler altı (6) aydan fazla bir süredir kendilerine ödeme yapılmıyor” sözleriyle Atina idaresine tepki gösterdi.   

Ekonomik olarak dar boğazda olmasına karşın silahlanma masraflarından kaçınmayan Yunanistan’da huduttaki askeri çalışanın ödenmeyen maaşları krize yol açtı. Meriç (Evros) hudut bölgesindeki askeri birliklerde görev üstlenen askerin altı aydır maaş almadığı belirten, Doğu Makedonya ile Trakya Bölgesi Askeri Birliği (Ε.Σ.Π.Α.Μ /Θ) “ Evros (Meriç) sınırındaki Güvenlik Bölgesi Kapsamı (ZAP) içindeki askerler altı (6) aydan fazla bir süredir kendilerine ödeme yapılmıyor. Gereği yapılmalı” sözleriyle, Atina idaresine tepkilerini ifade etti.

Askeri birliğin parlamentoda bulunan milletvekiline hitaben yazdığı açıklamasında, şu ifadeler kullanıldı:

''Sayın Milletvekilleri; Doğu Makedonya ve Trakya Bölgesi Askeri Birliği (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), Silahlı Kuvvetlerde görev yapanlara son yıllarda göstermiş olduğunuz özel hassasiyeti bilerek, ordu personelinde hüküm süren yoğun tatminsizlik havasını sizlere aktarmaktadır. Evros vilayetinde görev yapan Silahlı Kuvvetler personeli, göçmen akışlarını önlemek için verdikleri hizmetlerin ödenmemesini memnuniyetsizlikle karşılamaktadır. Özellikle şu birliklerde görev yapan meslektaşlarımız: 12. Mekanize Piyade Tümeni. 16. Mekanize Piyade Tümeni. 50. Mekanize Piyade Tugayı...  Güvenlik Kapsama Bölgesi (ZAP) dahilinde, ülkemize yönelik gelen yasa dışı göç akışını önlemek için hizmet veren meslektaşlarımız altı (6) aydan fazla süreyle ödenmemiş durumda bulunmaktadırlar. Aynı durumun 2020’nin ilk yarısında yaşandığı ve sorunun Doğu Makedonya ve Trakya Bölgesi Askeri Birliği (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), tarafından hazırlanan raporu sonrasında, Evros Parlamento Milletvekili sayın Hristos Dermecopulos tarafından Milli Savunma Bakanı sayın Nikolaos Panagiotopoulos’a sunulmasının ardından çözüldüğünü hatırlayalım.”

Diğer taraftan, Yunanistan 2021 savunma bütçesi çerçevesinde silahlanma payını, 2020'ye göre beş kat yükselterek 2.5 milyar euroya çıkardı. Yunanistan Parlamentosu’nda gerçekleştirilen oylama oturumunda, savunma bütçesinin de olduğu 2021 devlet bütçesi kabul edilmişti.

Yunanistan'ın savunma bütçesi, 5.49 milyar euroya çıkartılırken, savunma bütçesi kapsamındaki silahlanma masrafları için ayrılan hisse de 2.5 milyar euroya yükseltilmişti.

FRANSIZ JETLERİYLE TATBİKAT GERÇEKLEŞTİRDİLER

Geçen haftalarda gerçekleştirilen istikşafi müzakerelerin ardından, Türkiye'nin çözüm yanlısı tutumuna benzer cevaplar veren, fakat masadan kalktıktan sonra tutumunu değiştirerek provokatif hamleler yapan Yunan devleti, tahrik teşebbüslerine bir yenisini daha ekledi.

Türkiye ile yapılan müzakerelerin hemen akabinde Fransa ile on sekiz Rafale savaş jeti satın almak için anlaşmaya varan Yunanistan, bu alışveriş için imzaları da kameralar karşısında atmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal