Güney Afrika’da Ortaya Çıkan Mutasyon Yunanistan’a da Sıçradı

Kovid-19’un mutasyona uğrayan ve daha bulaşıcı olan İngiltere ve Güney Afrika türleri, Avrupa’da hızla yayılmaya devam ediyor. Yunanistan’ın Selanik kentinde ilk kez 1 kişide koronavirüsün Güney Afrika’da görülen mutasyonuna rastlandı.

01.02.2021-15:46 - (Son Güncelleme: 01.02.2021-15:46) Güney Afrika’da Ortaya Çıkan Mutasyon Yunanistan’a da Sıçradı

Sivil Koruma ve Kriz Yönetimi Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias, Yunan basınına yaptığı açıklamasında, tespit edilen vakanın Yunan Ortodoks Hristiyan Kilisesi'nden bir yetkili olduğunu söyleyerek, ‘Geniş alanda moleküler testler ve hızlı testler ile kapsamlı taramalar yürütüyoruz. Panik yapmaya gerek yok’ dedi.

Ulusal Halk Sağlığı Örgütü (EODY) başkanı Panagiotis Arkoumaneas ise açıklamasında, salgına karşı alınan önlemlere ve uzmanlar tarafından verilen talimatlara uyması konusunda vatandaşlara çağrıda bulundu.

İNGİLTERE MUSTASYONU 173 KİŞİDE GÖRÜLDÜ

EODY’nun açıklamasına göre, İngiltere’de görülen virüsün yeni türünün 12 Ocak-27 Ocak tarihleri arasında alınan örneklere yapılan analizlerden sonra 107 olan vaka sayısının 173’e yükseldiği bildirildi.

Yunanistan’da Kovid-19 salgının ile mücadele kapsamında geçtiğimiz yıl 7 Kasım tarihinden bu yana karantina tedbirleri uygulanıyor. Hükümet, artan vakalardan sonra geçtiğimiz Cuma günü karantina tedbirlerini 8 Şubat tarihine kadar uzatma kararı almıştı.

Yunanistan’da toplam vaka sayısı 156 bin 957’ye, toplam yaşamını yitiren kişi sayısı ise 5 bin 796’ya yükseldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal