Aleyna Çakır'ın Katiline Uyuşturucu Suçlaması! Cezası Belli Oldu

Aleyna Çakır'ın ölümüyle suçlanan Ümitcan Uygun'un uyuşturucu kullanmaktan 10 yıl hapsi istenildi

23.02.2021-19:08 - (Son Güncelleme: 23.02.2021-19:08) Aleyna Çakır'ın Katiline Uyuşturucu Suçlaması! Cezası Belli Oldu

Uyuşturucu kullanırken çekilen görüntüleri sosyal medya üzerinde paylaşılan ve Aleyna Çakır davasının bir numaralı şüphelisi konumunda bulunan Ümitcan Uygun ile Fadime Büşra G. hakkında 'uyuşturucu kullanıma alenen özendirmek' suçundan 10'ar yıla kadar hapis istemiyle iddaaname hazırlandı. 

AİLE UYGUN'U SORUMLU TUTMUŞTU

Kamuoyunda Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen, geçen yıl 3 Haziran'da Keçiören'deki evinde boynunda ip ile asılarak ölmüş şekilde bulundu. Sevgilisi olduğu belirtilen Ümitcan Uygun'un, daha önce Sema Esen'e şiddet uyguladığı anlara ait görüntüler ise ölümünden kısa süre sonra medya üzerinde paylaşıldı. Tepki gören ve cinayet ile bağı araştırılması istenilen bu görüntülerle ilgili polis, soruşturma başlatmış ve Ümitcan Uygun'u gözaltını almıştı. İfade verdikten sonra serbest bırakılan Uygun, birçok kez televizyon programlarına çıkan Sema Esen'in ailesi tarafından cinayetten sorumlu tutulmuştu. 

GÖRÜNTÜLERİ SOSYAL MEDYAYA DÜŞMÜŞTÜ

Daha sonrasında ise Ümitcan Uygun'un arkadaşı F.B.G ile uyuşturucu madde kullandığına dair görüntüler sosyal medyaya düşmüş, babası ile birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Uygun, sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanarak ceazevine gönderdildi. 

10 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Ümitcan Uygun ve sosyal medyada paylaştığı görüntülerde bulunan arkadaşı F.B.G hakkında 'Uyuşturucu Veya Uyarıcı Madde Kullanılmasını Kolaylaştırma ve Özendirme Suçu'ndan 10 yıl hapis istemiyle iddaaneme hazırlandı. 

İTİRAF ETTİ

Görüntülerin anlatıldığı iddianamede, Uygun'un "Ben 'metamfetamin' maddesini bir defa kullandım. 3-4 yıl öncesinden bu yana hiçbir uyuşturucu yada uyarıcı madde kullanmadım. Ben bu maddeyi bu kadınların bulunduğu tam olarak açık adresini bilmediğin ancak polislere göstermiş olduğum ikamette kullandım. Bu maddeyi bu kadınlar nereden kimden aldıklarını bilmiyorum. Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmıyorum" ifadelerine yer verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal