Aleyna Çakır'ın Adli Tıp Raporu Açıklandı!

Ankara'da, Aleyna Çakır olarak tanınan Sema Esen'in (21) kuşkulu ölümüyle alakalı Adli Tıp Kurumu raporu çıktı.

07.01.2021-16:40 - (Son Güncelleme: 07.01.2021-14:38) Aleyna Çakır'ın Adli Tıp Raporu Açıklandı!

Ankara'da, Aleyna Çakır olarak tanınan Sema Esen'in (21) kuşkulu ölümüyle alakalı Adli Tıp Kurumu raporu dosyaya alındı. Raporda, asılma haricinde beyin doku harabiyeti, iç kanama, iç organ ile büyük damar yaralanması ile zehirlenme benzeri belirtilere rastlanmadığı ifade edilerek, "Ölümün, ası sonucu meydana gelmiş olduğu oy birliğiyle mütalaa olunur" denildi.

Kamuoyunda Aleyna Çakır olarak tanınan Sema Esen, 3 Haziran tarihinde Keçiören'de bulunan evinde boynunda ip ile cesedi bulundu. Sevgilisi olduğu ifade edilen Ümitcan Uygun'un, daha önce Sema Esen'e şiddet gösterdiği anlara ilişkin görüntüler de ölümünden kısa zaman sonra sosyal medyaya da yansıdı. Bunun akabinde Çakır'ın ölümüyle alakalı yürütülen soruşturma çerçevesinde Ümitcan Uygun, emniyet güçleri tarafından gözaltına alınarak, ifade verdikten sonra özgür bırakıldı.

İNCELEME SONUCUNDA CİNAYET BELİRTİSİNE RASTLANMADI

Günlerce TV programına katılan Sema Esen'in ailesi, evlatlarının ölümünden Ümitcan Uygun'u sorumlu buldu. Soruşturmayı yapan savcılık, hadise yerinde yapılan inceleme sonucunda Çakır'ın ölümüyle alakalı herhangi bir cinayet belirtisi bulunmadı. Kendini ip ile asarak intihar ettiği belirtilen Çakır'ın ölümüne ilişkin iddialar akabinde dosya, detaylı rapor oluşturulması için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na yollandı.

ADLİ TIP RAPORU SORUŞTURMA DOSYASINA ALINDI

İstanbul Adli Tıp Kurumu birinci Adli Tıp İhtisas Kurulu aracılığıyla düzenlenen rapor savcılığa yollandı. Raporda, Esen'in asılma haricinde bedeninde belirlenen belirtilerin ölüm oluşturabilecek nitelikte olmadığı, iç muayenesi sonucunda kafatasında kırık, kafa içi kanama, beyin doku harabiyeti,  iç kanama,  iç organ ile büyük damar yaralanmasının tespit edilmediği ifade edildi.

Düzenlenen raporda, aynı zamanda yapılan incelemede şahsın asılma haricinde travmatik etki ile öldüğünün tıbbi kanıtları olmadığı kaydedilerek, belirlenen alkol seviyesinin de tek başına ölüme yol açabilecek seviyede olmadığının altı çizildi. Şahsın zehirlenme neticesinde öldüğü doğrultusunda sa tıbbi kanıtlara ulaşılamadığının altı çizilen raporda şu ifadelere yer verildi:

 

"Adli dosyaya kayıtlı bilgilerde kişinin ası materyali boynunda iken yerde yatar vaziyette bulunduğu, olay yerinde şüpheli bir durum bulunmadığı, otopsisinde boyun bölgesinde yükselici yüzeyselleşici vasıfta telem (ip izi),telem altında kas dokuda ekimoz tespit edildiği, iç organlarda tespit edilen makroskopik vurgular, cesedin bulunduğu ortam, bulunuş şekli, olay yeri inceleme bulguları birlikte değerlendirildiğinde kişinin ölümünün, ası sonucu meydana gelmiş olduğu oy birliğiyle mütalaa olunur."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal