AKINCI B nedir? AKINCI B özellikleri

Baykar firması gündemde yerini aldı. Bayraktar TB2'lerin Ukrayna-Rusya savaşında ön plana çıkan Bayrak firması gündemde yerini koruyor. Baykar firmasının ürettiği Taarruzî insansız hava aracı AKINCI'nın B modeli ilk uçuşundan tam not aldı. Vatandaşlar “AKINCI B” hakkında bilgi almak için araştırmalarını hızlandırdı. Peki, AKINCI B nedir? AKINCI B hangi özelliklere sahiptir? İşte merak edilen tüm detaylar…

02.03.2022-22:48 - (Son Güncelleme: 02.03.2022-22:49) AKINCI B nedir? AKINCI B özellikleri

Türkiye’nin savunma sanayi alanında geliştirdiği AKINCI projesi vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen ve son dönemin en başarılı projelerinden birisi olan AKINCI projesi vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Baykar firması tarafından geliştirilen projede AKINCI TİHA’nın B modeli olan Akıncı B ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Baykar firmasının ürettiği Taarruzî insansız hava aracı AKINCI'nın B modeli ilk uçuşundan tam not aldı. Peki, AKINCI B nedir? AKINCI B hangi özelliklere sahiptir? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı haberimizde…

 

BAYKAR FİRMASI AKINCI PROJESİ NEDİR?

Akıncı projesi gündemde yerini alırken vatandaşlar konu hakkında bilgi almak için araştırma yapıyor. Akıncı, Türk İnsansız Hava Aracı üreticisi Baykar Savunma tarafından geliştirilen ve Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edilen, yüksek irtifa uzun dayanıklılığa sahip silahlı insansız hava aracıdır.

 

AKINCI B HANGİ ÖZELLİKLERE SAHİP?

Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen ve son dönemin en başarılı projelerinden birisi olan AKINCI projesi vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İlk uçuşunu başarıyla gerçekleştiren AKINCI B’nin özellikleri araştırılıyor. Bayraktar AKINCI TİHA’nın 2 X 750 HP olmak üzere toplam 1500 HP’ye sahip olan B modeli, sınıfının en güçlü ve muharebe kabiliyeti en yüksek muharip uçağı olarak hizmet verecek. İlk uçuşu sırasında aerodinamik parametre tanımlama testlerini başarıyla tamamladı Akıncı B, 1 saat 16 dakika havada kaldı.

 

Selçuk Bayraktar, AKINCI B’nin ilk uçuş testini yönetti. Selçuk Bayraktar, “AKINCI B toplamda 1500 beygir gücüne sahip daha güçlü bir versiyon. Gökyüzüyle buluşan AKINCI B test manevralarını başarıyla tamamlayarak ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Vatanımıza, milletimize hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde 6 adet A modeli Bayraktar Akıncı TİHA yer alıyor. Akıncı A TİHA donanımında ise 2 adet 450 HP olmak üzere toplam 900 HP güce sahip motor yer alıyor.

 

SELÇUK BAYRAKTAR AKINCI B’NİN GÖRÜNTÜLERİNİ YAYINLADI

Baykar firması tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen ve Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen AKINCI projesi kapsamında yer alan AKINCI B gökyüzüyle buluştu.  Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar,  AKINCI B’nin görüntülerini yayınladı. Sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşım ile AKINCI B'nin uçuş görüntülerini paylaştı. 

Selçuk Bayraktar yaptığı paylaşımın altına ise şu notu yazdı: “AKINCI B: Kendi sınıfında dünyadaki en güçlü ve muharebe kabiliyeti en yüksek Taarruzi İnsansız Hava Aracı. Bugün ilk uçuşunu başarıyla tamamladı! Vatanımıza, milletimize hayırlı olsun.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal