Akıncı'nın Gücüne Güç Katacak! İnsansız Hava Aracına Uygun Geliştirilen ROKETSAN'ın MAM-T Mühimmatı Envantere Girdi

Baykar Savunma tarafından geliştirilen AKINCI İnsansız Hava Aracı'na özellik kazandıracak MAM-T mühimmatının envantere girdiği duyuruldu.

21.01.2022-09:16 - (Son Güncelleme: 21.01.2022-09:50) Akıncı'nın Gücüne Güç Katacak! İnsansız Hava Aracına Uygun Geliştirilen ROKETSAN'ın MAM-T Mühimmatı Envantere Girdi

2021 yılının ikinci yarısında seri üretime geçtiği aktarılan ROKETSAN’ın MAM-T mühimmatı AKINCI TİHA ile birlikte envantere girdiği açıklandı. AKINCI TİHA’nın ilk atış testi sırasında tanıtılan ve İnsansız Hava Aracı'na uygun şekilde geliştirilen MAM-T, bunun yanı sıra İHA’lar, hafif taarruz ve savaş uçaklarına da entegre edilebileceği bildirildi. 

MAM-T MÜHİMMATI ENVANTERE GİRDİ

AKINCI İnsansız Hava Aracı'na özellik kazandıracak MAM-T mühimmatının envantere girdiği açıklandı. Söz konusu gelişmelerdeki süreci aktaran ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci ‘MAM-T bu senenin ikinci yarısında seri üretimleriyle AKINCI İHA'mızla beraber TSK'nın kullanımına girecek’ ifadelerini kullanmıştı. 


AKINCI TİHA’YA YENİ ÖZELLİK KAZANDIRACAK 

MAM çeşitlerinden farklı bir tasarıma sahip olan MAM-T, diğerlerine nazaran daha büyük ve farklı bir kanat tasarımıyla dikkat çekiyor. Geniş kanat tasarımıyla daha uzun menzilleri rahatlıkla vurabiliyor. MAM-T’nin envantere girmesiyle birlikte AKINCI İnsansız Hava Aracı'na özellik kazandırarak Pantsir ve Tor gibi hava savunma sistemlerine girmeden istenen sitemleri kolaylıkla imha edebilecek. 

İHA'LAR HAFİF TAARRUZ VE SAVAŞ UÇAKLARINA ENTEGRE EDİLEBİLECEK

Zırhlı, zırhsız araçlar, binalar ve su üstü hedefler gibi sabit ve hareketli hedefleri vurma özelliğine sahip ROKETSAN’ın MAM-T mühimmatı, Baykar Savunma tarafından geliştirilen AKINCI İnsansız Hava Aracı'na özellik kazandıracak. Envantere giren MAM-T mühimmatı, aynı zamanda İHA’lar hafif taarruz uçakları ve savaş uçaklarıyla da bütünleşme sağlayabilecek. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal