Akıncı TİHA İle Hava Kuvvetleri’nde Yeni Dönem Başlıyor

Baykar Savunma şirketinin geliştirdiği Akıncı Tiha Zafer Bayramı öncesinde askeri envantere girmiş olacak.

28.08.2021-17:25 - (Son Güncelleme: 28.08.2021-18:15) Akıncı TİHA İle Hava Kuvvetleri’nde Yeni Dönem Başlıyor

Baykar, Yüzde yüz yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği İHA ve SİHA’lara bir yenisini ekliyor. Türk ordusu için ürettiği TİHA (Taarruizi İnsansız Hava Aracı) askeri envantere giriyor. GÜVENLİK GÜÇLERİNE 29 AĞUSTOS’TA TESLİM EDİLECEK Baykar’ın dijital medyadan yaptığı duyuruda “Baykar Akıncı yuvadan uçmaya hazırlanıyor. Semalarımızın yılmaz bekçisi olacak.” denildi.

HAVA KUVVETLERİ’NİN AĞIR YÜKÜNÜ ALACAK

Akıncı TİHA’nın taaruz görevini yerine getirebiliyor olması hafif hedeflerde ve kısa menzilli uçuşlarda F-16’ların yükünü alacağı biliniyor. Bir çok muhimatı taşıyabilen ve atabilen TİHA F-16’lara göre çok daha düşük maliyet ve az risk barındırdığı için Hava Kuvvetleri’nin gücüne güç katacak.


TERÖRLE MÜCADELE’DE ÖN PLANA ÇIKACAK

TİHA’ların aktif göreve başlamasıyla birlikte terörle mücadelede yeni bir dönem başlayacak. TİHA’ların terörle mücadelede görev alacağı F-16’ların ise deniz aşırı ve sınır ötesi operasyonlarda görev yapacağı biliniyor. 

MUHİMAT SEÇENEKLERİ GENİŞ

TİHA, 1350 kiloya kadar faydalı yük taşımas kapasitesine sahip. Bu kapasiteyle birlikte bir çok muhimatı taşıyıp hedeflere atabilecek. Taşıyabileceği muhimmat çeşitleri ise şöyle; TUBİTAK ve ROKET’sanın üretmiş olduğu MAM-L, MAM-C, Cirit, L-UMTAS, Bozok, MK-81, MK-82, MK-83, Kanatlı Güdüm Kiti-MK82, Gökdoğan, Bozdoğan ve SOM füzeleri.


30 AĞUSTOS’TA GÖVDE GÖSTERİSİ YAPMASI BEKLENİYOR

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda gerçekleşecek askeri törenlerde TİHA’nın görücüye çıkması ve törenlerde sergilenmesi bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal