Çocuğa Hakaret Boşanma Sebebi Sayıldı

Yargıtay, bir boşanma davasının temyiz başvurusunu değerlendirdi. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi emsal nitelikte bir karar vererek çocuğa hakaret etmeyi kusurlu hareket olarak kabul edip boşanma sebebi saydı.

28.08.2021-17:01 - (Son Güncelleme: 28.08.2021-17:11) Çocuğa Hakaret Boşanma Sebebi Sayıldı

Uzun zamandır geçimsizlik yaşayan çift, boşanmak için Aile Mahkemesi’nde karşılıklı boşanma davası açtı. Mahkeme heyeti verdiği kararında erkeğin boşanma davasını kabul etti ve çiftin boşanmasına karar verdi. Ancak davacı olan kadın, bu kararı istinaf mahkemesine taşıdı. Bölge Adliye Mahkemesi ise kocayı kusurlu bularak bir önceki mahkemenin kararını bozunca davacı erkek kararı temyiz etti. Dava ise Yargıtay'a taşındı.

HAKARET EDEN TARAF KUSURLU SAYILDI

Boşanma davasıyla ilgili temyiz başvurusunu inceleyen Yargıtay 2. Hukuk Dairesi emsal niteliği taşıyan çocuğa hakaret, eşinin ailesini istememe ve aile sırlarını paylaşmayı kusurlu olarak değerlendirdi. 


Emsal nitelikte olan bir karara imza atan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, çocuğa hakaret eden tarafı kusurlu sayılması gerektiğine hüküm verdi. 

YARGITAY'IN EMSAL NİTELİĞİNDE KARARI

Yargıtay'ın verdiği karar:

''Davacı erkeğin istinaf kanun yoluna başvurulmamak suretiyle kesinleşen eşini kovma, tehdit etme ve eşinin ailesine ‘Gelin kızınızı alın, öldürmemi mi bekliyorsunuz, boşayacağım’ demesi kusurlu davranıştır. Davalı kadının da ortak çocuklara hakaret ettiği, eşinin ailesini istemediği ve aile sırlarını çevresi ile paylaştığı anlaşılmaktadır. Bu halde, taraflar arasında ortak hayatı temelinden sarsacak derecede ve birliğin devamına imkân vermeyecek nitelikte bir geçimsizlik mevcut ve sabittir. Olayların akışı karşısında davacı erkek dava açmakta haklıdır. Bu şartlar altında eşleri birlikte yaşamaya zorlamanın artık kanunen mümkün görülmemesine göre, boşanmaya karar verilecek yerde, yetersiz gerekçeyle davanın reddine karar verilmesi yerinde görülmemiş ve kararın bozulmasını gerektirmiştir. Bölge adliye mahkemesi hükmünün bozulmasına oy birliği ile karar verilmiştir.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal