AK Parti'den Belediye Başkanları İçin Manifesto!

Yerel seçimlere doğru giderken AK Parti'den belediye başkan adayları için manifesto geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı manifestoda başkanların uyması gereken kurallar yazılı olacak. Bu kurallara uymayan başkanlar görevden alınacak.

04.09.2018-09:36 - (Son Güncelleme: 04.09.2018-09:28) AK Parti'den Belediye Başkanları İçin Manifesto!

AK Parti, son seçimlerden önce başta Ankara ve İstanbul olmak üzere çok sayıda belediye başkanının vazifeden alınması olayını bir ‘manifesto’yla devamlı duruma getirecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilan edeceği bu manifesto, bir manada belediye başkanlarının taahhütü olacak.

Bu manifestoda yazılanlara uymayanlar yeni seçim gelmeden gidecekler.

"YEŞİL ALANDA KATLİAM OLMAYACAK"

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, çalışmayı ve hedefini şöyle ifade etti: “Belediye başkan adayı olarak tespit ettiğimiz kişiler için seçimlerden önce Erdoğan manifesto açıklayacak. Örneğin bu metinde, ‘Yeşil alanlarda katliam yapılmayacak’, ‘Bir ilçe belediye başkanı ilçesinde eskortla gezemeyecek’ denilecek. Prensiplerimizi tespit edeceğiz. Belediyeler için partinin denetimi bu olacak. Başkan, istişare ederek vazife yapacak. Bu metinden yola çıkarak, hata yapan belediye başkanını ikaz edeceğiz.

"SEÇİMİ BEKLEMEYECEĞİZ"

Buna karşın bir şey değişmiyorsa, vazifesinin bitmesine bir sene de olsa, iki sene da olsa mevcut başkanı değiştireceğiz. Başkanlar bu kurallara uyacak, uymayan gidecek. Seçimi beklemeyeceğiz.

"GENEL MERKEZİ DİNLEMEYEN..."

Genel merkezin ikazlarını dinlemeyen gidecek. Seçmen de bunu bilecek. Bazı hususlarda yasal tedbir alacağız. Fakat her şey yasalara yazılmıyor. Seçim öncesi bu prensipleri duyuracağız ve herkesin de buna uymasını bekleyeceğiz."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal