Ahmet Davutoğlu Yeni Parti Kuracağı İddiasıyla İlgili Net Konuştu

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu "Yeni bir parti mi kuruyorsunuz?" sorusuna "Yaptığım gezilerin sonrasında başka yol bırakılmazsa geriye parti kurma seçeneği kalır" diye yanıt verdi.

18.07.2019-11:40 - (Son Güncelleme: 18.07.2019-11:59) Ahmet Davutoğlu Yeni Parti Kuracağı İddiasıyla İlgili Net Konuştu

Yeni parti kuracağı öne sürülen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu medya buluşmalarına başladı. Davutoğlu, bu çerçevede gazeteci Yavuz Oğhan'ın BiDeBunuİzle programına konuk oldu. Ahmet Davutoğlu, YouTube'tan ekranlara gelen programda gazeteciler Yavuz Oğhan, Akif Beki ve İsmail Saymaz'ın sorularını cevaplıyor.

Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

"Sayın Babacan bir açıklamayla ayrıldı. Belki bir yöntem farkı. Saygı duyarım herkesin kararına. Ben içerideki o hüznü de yaşayarak hitap etmeyi sürdüreceğim. Bu saatten sonra parti kurmak bölücülük müdür? Hayır arkadaşlar. Demokrasilerde parti kurmak bölücülük olamaz. Bana gelip nereye gidiyoruz diye soran arkadaşlarla hep istişare içerisinde oldum.""Din siyasete alet edildi. Bunda bizim payımız varsa hepimiz yüzleşmeliyiz. Dini bir ankette en az güven din adamlarına duyuluyorsa hepimizin bunu düşünmesi gerek. Önümüzü kesmeye çalışsalar da ben konuşacağım. Yeni pratik, eğer başka yol kalmazsa parti kurmaktır. Siyaset biliminde bir kural vardır, boşluk kabul etmez. AK Parti kendine çekidüzen verirse ekonomik krizi çözecek yöntemler uygulanırsa kim niye ihtiyaç hissetsin? İhtiyaç halinde yapmak ne ihanettir ne yanlıştır."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal