Adnan Oktar Soruşturmasında Çarpıcı İtiraflar!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Adnan Oktar grubuna yönelik soruşturma çerçevesinde itirafçı olan Ö.M. örgütün mali yapısına ve nasıl dolandırıcılık yaptığıyla ilgili ilginç bilgiler verdi.

05.11.2018-09:44 - (Son Güncelleme: 05.11.2018-09:38) Adnan Oktar Soruşturmasında Çarpıcı İtiraflar!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Adnan Oktar grubuna yönelik soruşturma çerçevesinde itirafçı olan Ö.M. örgütün mali yapısına ve nasıl dolandırıcılık yaptığıyla ilgili ilginç bilgiler verdi. İtiraflar, Türkiye’den Dubai ve Hong Kong’a uzanan bir dolandırıcılık ağını açığa çıkardı. İşte Ö.M'nin itirafları:

KÂR PAYI VERECEĞİZ DİYE KANDIRDILAR

Netmark şirketi üzerinden örgüt üyelerinin ailelerine kâr vereceğiz vaadiyle ev ve arsalarının alınarak bir iki ay kâr payı verildikten sonra bu ailelerin evlerini kredi ve satış yoluyla örgüte aktarıp aileleri kandırdılar. Bu şekilde örgüte 25-30 milyon liralık kazanç sağlandı.

40 MİLYON TL KAZANÇ

2006-2017 yılları arasında toplamda 11 şirket, 32 kişilik ortaklık ve farklı şirket kurulumlarıyla ilgili yurtiçi ve yurtdışı resmi olarak dâhil olduğum ve dışarıdan yürüttüğüm, toplamda ortalama 30 milyonluk TL’lik dolandırıcılık olayını planlayıp tüm geliri Oktar’ın sözüyle nakit olarak aktardım. Bazı bankalardan krediler çekerek kazanç elde ettik. Gümrüğe getirdiğim dört konteyner kumaşı, gümrük açıkları olan, konşimentosu olmayan mal çekimiyle Çin’deki tekstil ve lojistik firmasını 2 milyon dolar dolandırarak düşük fatura yöntemiyle devleti vergi zararına da uğratarak 2,2 milyon dolar tutan dolandırıcılık yaptık.

KUZEY IRAK’TA 5 MiLYON DOLANDIRDIK

Kuzey Irak Erbil’de Marin Lolijstik adı altında Yasemin Mert üzerine kurduğum kurumda lojistik, dış ticaret işleri yaptım. Şirketi güvenilir hale getirip ticaret yaptığım şirketleri Adnan Oktar’ın emriyle belirli bir zaman içinde toplamda 5 milyon TL dolandırdık.

ŞİRKETLER BOŞALTILMIŞ

Oktar’ın emriyle Dubai’de faaliyet gösteren Pegasus İnşaat Dubai şirketi kuruldu. Orada serbest bölgede kapı üretim firması olarak gösteriliyordu. Oktar, Dubai’deki firmanın batırılması ve makinaları kaçırılıp Türkiye’ye getirilmesi ve burada satılıp parasının örgüte aktarılması emrini verdi. Sonra Dubai’deki şirketi boşaltarak elde edilen geliri Hong Kong’daki şirkete aktardık. Hong Kong’dan 500 bin dolarlık gelir taşıdık.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal