Kaşıkçı'nın Oğullarından İlk Açıklama!

Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğunda yaşanan olayın ardından Kaşıkçı’nın oğulları, "Babamızın cesedi bize verilmeden, ailemiz yas tutamaz ve bu konu kapatılamaz." açıklamasını yaptı.

05.11.2018-09:30 - (Son Güncelleme: 05.11.2018-09:44)

Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğunda yaşanan olayın ardından Kaşıkçı’nın oğulları, "Babamızın cesedi bize verilmeden, ailemiz yas tutamaz ve bu konu kapatılamaz." açıklamasını yaptı. Cemal Kaşıkçı'nın 35 yaşındaki oğlu Salah ile 33 yaşındaki oğlu Abdullah Kaşıkçı, verdikleri mülakatta, babalarını çok kötü bir şekilde kaybettiklerini söylediler. Kaşıkçı'yı "çok cesaretli, cömert ve cesur bir adam" olarak anan iki kardeş, "Babamızın cesedi bize verilmeden, ailemiz yas tutamaz ve bu konuyu kapatamaz." dedi. Salah Kaşıkçı, "Şu anda tek istediğimiz şey, babamızı Medine'deki El Baki Kabristanlığı’ndaki ailesinin diğer üyelerinin yanına defnedebilmek. Suudi yetkililerle konuştum, en kısa zamanda bunu gerçekleştirebileceğimizi umuyorum." dedi.

''BİZ DE BİLMİYORUZ’’

Kaşıkçı olayına ilişkin gelişmeleri herkes gibi ailesinin de basından takip ettiğini söyleyen Salah, "İnsanlar bizde cevapların olduğunu sanıyor, ne yazık ki biz de bir şey bilmiyoruz.’’ ifadelerini kullandı.
Cidde'deki bankacılık işine yakında geri dönmeyi planladığını kaydeden Salah, babasının vefatından kısa bir süre sonra Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile tokalaştığı fotoğrafın yanlış anlaşıldığını belirtti.
Soruşturmanın sonlanması ve gerçeklerin ortaya çıkması için beklediklerinin altını çizen Salah, "Kral bu işe karışan herkesin adalete teslim edileceğini söyledi. Buna inanıyorum.’’ yorumunda bulundu.

''İNŞALLAH HUZUR İÇİNDEDİR’’

Birleşik Arap Emirlikleri'nde oturan Abdullah Kaşıkçı ise olaydan önce babasının Türkiye'ye gelip babası ve nişanlısı Hatice Cengiz ile zaman geçirdiğini söyleyerek, "Babam mutluydu. Onunla görüşmek benim için bir fırsattı. İstanbul'da iyi vakit geçirdik. Onun son zamanlarını gördüğüm için mutluyum." dedi. Abdullah, "Ona her ne yapıldıysa umarım acı çekmemiştir ya da hızlıca olup bitmiştir. İnşallah huzur içinde can vermiştir." dedi. Cemal Kaşıkçı'nın Müslüman Kardeşler üyesi olduğuna yönelik iddialara, Abdullah şöyle yanıt verdi: "Bunlar sadece babama yapıştırılan etiketler, insanlar onun makalelerini okuyorlar ama içindeki derin anlamı anlamıyorlar. Bir insana etiket yapıştırmak daha kolaylarına geliyor. Babam hiçbir zaman muhalif değildi. Monarşiye ve bunun ülkeyi bir arada tutan unsur olduğuna inanırdı. Ülkesinin içinden geçtiği değişime de yürekten inanıyordu." Abdullah Kaşıkçı, babalarıyla ilili basında çıkan her haberi ilgiyle takip ettiklerini belirterek, "Bir taraftan acımızı yaşarken, bir taraftan da gelen parça parça bilgilerle resmi tamamlamaya çalışıyoruz. Bu durum kafa karıştırıcı ve zor. Bu normal bir durum ve sıradan bir olay değil." sözlerini kullandı.

Salah, Abdullah ve kız kardeşleri 27 yaşındaki Noha ile 25 yaşındaki Razan'ın, hala Ortadoğu'da çalıştığı bildirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal