Adetten Kaç Gün Sonra Gebe Kalınır?

Hamile kalmak isteyen kadınların merak ettikleri sorulardan biri adet döneminden kaç gün sonra hamile kalındığıdır. Peki adet döneminden kaç gün sonra ilişkiye girilirse gebe kalınır?

15.01.2019-10:00 - (Son Güncelleme: 15.01.2019-09:55) Adetten Kaç Gün Sonra Gebe Kalınır?

Hamile kalmak isteyen kadınların merak ettikleri sorulardan biri adet döneminden kaç gün sonra hamile kalındığıdır. Peki adet döneminden kaç gün sonra ilişkiye girilirse gebe kalınır? Cevabı haberimizde...

Doğru günde cinsel ilişkide bulunmamak, gebe kalma ihtimalini oldukça düşürüyor. Adetten kaç gün sonra hamile kalınır sorusunun cevabı da bu noktada büyük bir önem kazanıyor. Bu soruyu cevaplamak için gebe kalma sürecine dair en önemli noktalara biraz değinelim.

Adetten Kaç Gün Sonra Hamile Kalınır?

Adet döneminden sonra 14 ile 16 gün arasında gerçekleşen yumurtlama dönemi bir bayan için gerçekten gebe kalmak adına en ideal zamanları göstermektedir. Adet konusunda takvimi düzenli işlemeyen bayanlar için ise yumurtlama dönemini tam olarak kestirmek çok güç olabilir. Spermlerinin rahimde 4. güne kadar canlı kalabilmeleri nedeniyle adetten sonra 10. günden itibaren cinsel ilişkiye girmeye başlamak ve 4 ila 6 gün süresince bunu devam ettirmek, gebelik ihtimalinin en yüksek düzeye gelmesine yardımcı olacaktır. Fakat bir sonraki adet dönemine kadar hala gebelik şansı devam edecektir çünkü adete değin yumurta kadın rahminde kalacaktır. Lakin yumurtanın taze ve yeni olması, spermlerle birleşmesi için avantaj olduğundan gebelik ihtimalini arttırmak amacıyla adetten 14-16 gün sonrasını hedeflemek en mantıklısı olacaktır.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal