Adalar’da Kullanılacak Araçların Ücret Tarifeleri Belli Oldu!

Adalar’da faytonun kaldırılmasından sonra, hizmete çıkarılan elektrikli araçların ücret tarifesi düzenlendi. Araçların kullanım bedeli 12 TL oldu.

23.07.2020-15:19 - (Son Güncelleme: 23.07.2020-15:06) Adalar’da Kullanılacak Araçların Ücret Tarifeleri Belli Oldu!

İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılan UKOME toplantısında, 'Adalarda Kullanılacak Elektrikli Araçların Ücret Tarifelerinin Belirlenmesi' teklifi masaya yatırıldı. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

Buna göre Adalar’da kullanılacak araçların ücret tarifesi 12 TL oldu. Herkes aynı tarife üzerinden seyahat edecek. Adakart sahibi vatandaşlar için de bu ücret 3,5 TL olacak.

Görüşmede Adataksinin ücreti de düzenlendi. Ada halkı için taksimetre 5 TL'den açılacak ve kilometre başına 3,10 TL eklenecek. Bu ücret turistler için 15 TL açılış, 12 TL de kilometre başı olmasına karar verildi.

NELER OLMUŞTU?

Adalar'da faytonların kaldırılmasının ardından İBB tarafından elektrikli araç getirilmişti. Ancak Adalar Kaymakamlığı izin başvrularını reddetmişti. Bunun üzerine İmamoğlu konuyu görüşmek üzere İçişleri Bakanı Soylu ile görüşmek için Ankara'ya gitmişti.

Görüşme sıraında beklenmedik bir durum yaşandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu elinde cep telefon 'Sayın Cumhurbaşkanı konuşacak' diyerek herkesin duyması için hoparlörü açtı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İmamoğlu’na kendisini sevindirecek müjdeyi vererek, 'Oldu bu iş, mesele çözüldü' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal