Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İmamoğlu Arasında Sürpriz Konuşma!

Adalar’da yaşanan ulaşım problemi, İmamoğlu Ankara’da İçişleri Bakanı Soylu’yla görüşürken Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yapılan sürpriz telefon görüşmesiyle çözüme ulaştı.

23.07.2020-09:20 - (Son Güncelleme: 23.07.2020-09:52) Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İmamoğlu Arasında Sürpriz Konuşma!

Adalar'da faytonların yasaklanma kararının peşinden İstanbul Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla yurtdışından getirtilen fakat Adalar Kaymakamlığı'nın izin başvuruları kabul edilmeyen 60 elektrikli araçla alakalı kriz Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın devreye girmesiyle son buldu.

'OLDU BU İŞ MESELE ÇÖZÜLDÜ'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuyu çözüm bulmak için pazartesi günü Ankara’ya giderek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla bir araya geldi. Görüşme esnasında beklenmedik bir gelişme yaşandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu elinde telefon 'Sayın Cumhurbaşkanı konuşacak' diyerek herkesin duyması için hoparlörü açtı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İmamoğlu’na kendisini sevindirecek müjdeyi verip, 'Oldu bu iş, mesele çözüldü' ifadesini kullandı.

TEŞEKKÜR ETTİ

İBB Başkanı İmamoğlu da telefon konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuyla ilgilendiği için teşekkürlerini belirtti. 10 dakika devam eden sohbetin ardından karşılıklı iyi niyet temennileriyle telefon kapatıldı.

Cumhurbaşkanı’nın çözüme yönelik talimatıyla, taraflar ertesi gün ayrıntıları konuştu. Bu görüşmelerin ardından, Adalar’da gelecek hafta elektrikli faytonların yolcu taşımaya başlaması düşünülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İmamoğlu'nun en son görüşmesi 11 Eylül 2019 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yüz yüze gerçekleşmişti. Bu telefon konuşması, o tarihten bu yana Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İmamoğlu arasındaki ilk konuşma oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal