Acun Ilıcalı NFT İşine Girdi: Eneftio Nedir?

Yılbaşı gecesi Acun Ilıcalı, Eneftio adlı NFT sitesini açıkladı. Survivor oyuncu kartlarını şu anlık tanıtıma sokan proje, Türk lirası ile NFT satın alma ihtimalini kullanıcıya sunuyor.

01.01.2022-12:02 - (Son Güncelleme: 18.01.2022-17:41)

Acun Ilıcalı Exxen'den sonra dijital dünyada yeni bir işe daha giriyor. NFT üzerine çalışma yapıldığı hali hazırda bilinirken, en sonunda dijital marketin sitesi açıldı. İlerleyen zamanlarda kullanıcıların da NFT yaratma şansının olduğu belirtilen Eneftio, şu anlık satın alma üzerine kuruludur. 

ENEFTIO AÇILDI

Polygon altyapısını kullanan eneftio, Acun World Prodüksiyon Anonim Şirketi'ne aittir. Projenin ana ortağı olarak Acun Medya bulunuyor. Metaverse ve NFT dünyasında yer almak isteyen proje, kendini Türkiye ile sınırlamıyor. Hali hazırda sitenin kendisi İngilizce olarak yer alıyor. 

Eneftio şu an dijital sanat, moda, oyun ve eğlence sektörü üzerinden ilerliyor. Geleneksel televizyonun dijital medya ile buluşmasını isteyen projede birçok Acun yapım programlarının NFT'si bulunacak. 

Eneftio'yu yılbaşı gecesi duyuran Acun Ilıcalı, ilk NFT projesi olarak Survivor programını seçti. Survivor oyuncularının kartlarını NFT olarak satışa çıkaran Eneftio, şu an sadece beğenme özelliğini kullanıcılarına kullandırıyor. Global bir pazar yeri kurmak isteyen Ilıcalı, sitede NFT'yi de tanıtıyor. 


TÜRK LİRASI İLE NFT SATIŞI YAPILABİLECEK

Yabancı NFT sitelerinde dolar ve kripto paralar ile alım ve satım yapılabilmekte. Eneftio ise bu sistemi genişletiyor. Kredi kartı ve maaş kartı seçenekleriyle birlikte Türk Lirası ile NFT satın alma seçeneği veriliyor. Bu özellik henüz aktif değildir.

NASIL ÜYE OLUNUR? 

Siteye telefon numarası ve e posta ile üye olunabiliyor. Aynı zamanda bir dijital cüzdana sahip olmak da gerekmektedir. 

NFT SATILABİLECEK

Survivor oyuncu kartları ile açılışı yapan Eneftio, sadece satış yaparak projeyi ilerletmeyecek. Kullanıcıların NFT yükleyip satmasına da olanak tanınacak.

NFT NEDİR?

NFT, en basit anlamıyla bir dijital varlıktır. En temelinde dijital bir token işlevi görmektedir. Takas edilemezdir. Non Fungible Token (Takas Edilemez Token) anlamına gelmektedir. Her NFT, birbirinden benzersizdir. NFT’nin birden fazla aynısı bulunamaz. Yani modern sanat ürünleri gibi print değildir. 

NFT bir yatırım ürünü haline gelmiştir. İnsanlar genellikle yatırım sebebiyle NFT satın almaktadır. Bunun sebebi, NFT sitesinin hangi kripto para blok zinciriyle çalışmasıyla paralel doğrultudadır. Birçok koleksiyoncu NFT satın alsa da asıl amaç genel anlamda yatırımdır. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal